Lieksassa paloi rivitalo, neljä asuntoa tuhoutui – myös Oulussa syttyi tulipalo rivitalossa joulupäivänä - Kotimaa - Aamulehti

Lieksassa paloi rivitalo, neljä asuntoa tuhoutui – myös Oulussa syttyi tulipalo rivitalossa joulupäivänä

Paloista ei aiheutunut henkilövahinkoja.

25.12.2021 14:34

STT

Pohjois-Karjalan Lieksassa aamulla syttyneessä rivitalopalossa on siirrytty neljän asunnon jälkisammutustöihin, kertoo pelastuslaitos. Katto- ja seinärakenteita puretaan koneellisesti palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin tänään, että neljä asuntoa tuhoutuu palossa täysin.

Rivitalon kuusi muuta asuntoa säilyvät asumiskuntoisina. Lämmitys ja käyttövesi saadaan iltapäivän aikana toimimaan tilapäisjärjestelyin.

Sosiaalipäivystys, Lieksan kaupunki ja Suomen Punaisen Ristin Lieksan paikallisosasto järjestelevät henkistä huoltoa ja tilapäismajoitusta asuntonsa menettäneille.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palon epäillään syttyneen terassilta

Palon epäillään syttyneen takapihan katetulta terassilta ja levinneen sieltä suoraan rakennuksen ullakkotilaan, pelastuslaitos kertoo. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät syttymissyytä tarkemmin.

Palosta aiheutuneesta savusta ei ole enää haittaa ympäröivälle asutukselle. Ihmisiä pyydettiin aamulla välttämään liikkumista lähialueilla ja keskustan alueen asukkaita pyydettiin sulkemaan asuntojen ilmastoinnit.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta Väinöläntiellä hieman ennen aamuseitsemää.

Paikalle hälytettiin runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Avuksi lähetettiin pelastushenkilöstöä muun muassa Joensuun ja Nurmeksen paloasemilta.

Oulussa rivitaloasunto paloi pahoin

Oulussa syttyi aamupäivällä ennen kello kymmentä tulipalo kaksikerroksisessa rivitalossa Savusaunantiellä.

Palomestari Kimmo Virkkala kertoi alkuiltapäivästä STT:lle, että varsinaiset sammutustyöt ovat ohi ja palopaikalla tehdään jälkivartiointia. Myös palonsyyntutkintaa on jo osin aloitettu.

Seitsemän asunnon rivitalosta yksi asunto kärsi Virkkalan mukaan totaalisia palovaurioita. Lisäksi 2–3 lähimpänä olevaa asuntoa kärsivät savuvaurioita. Henkilövahinkoja ei tullut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut