Helsingissä roihunneen Meiran paahtimon palon vahinkojen suuruus auki - Kotimaa - Aamulehti

Meiran tehtaan palossa Helsingissä siirrytty jälkivartiointiin

Tulipalo syttyi maanantaina aamupäivästä. Tapahtumapaikalla oli vielä tiistaina illalla useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Pelastuslaitoksen tikasauto Meiran paahtimolla Helsingissä 21. joulukuuta 2021. Meiran kahvipaahtimoa Helsingissä tuhonneen palon aineellisen vahinkojen määrä oli auki vielä tiistaina aamupäivällä.

21.12.2021 19:32 | Päivitetty 22.12.2021 8:12

Helsinki

Tulipalo Meiran paahtimossa Helsingin Vallilassa on sammutettu, kertoo Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari.

Palo saatiin sammutettua keskiviikkoyönä noin kello 2. Jälkivartiointi ja kaluston kerääminen jatkuvat vielä aamulla. Palomestarin mukaan kiinteistö luovutetaan omistajalle aamulla yhdeksään mennessä.

Pelastuslaitos sai tulipalosta hälytyksen Aleksis Kiven kadulle maanantaina aamukymmenen jälkeen.

Palomestarin mukaan vahingot kiinteistössä ovat laajat. Ullakkokerrosta on tuhoutunut puolikkaan korttelin verran. Lisäksi sammutustyöt ja pakkanen ovat aiheuttaneet vesivahinkoa.

Syttyi vielä uudelleen

Helsingissä maanantaina roihunneen tulipalon havaittiin tiistaina syttyneen uudelleen Meiran kahvipaahtimon jälkiraivauksen yhteydessä, pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

”Tulipalo on pureutunut betonirakenteiseen välipohjaan ja sammutustyöt jatkuvat kiivaana edelleen. Tilannetta ei ole saatu vielä stabiloitua”, pelastuslaitos kirjoitti tiistaina illalla kahdeksan jälkeen.

Meiran kahvipaahtimoa Helsingissä tuhonneen palon aineellisen vahinkojen määrä oli auki vielä tiistai-iltana. Meira kuitenkin antoi arvion, jonka mukaan kahvin ja mausteen toimitukset vähittäiskauppaan jatkunevat vielä ennen joulua.

Paahtimon edustajat eivät olleet päässeet tekemään arvioita vaurioista. Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kertoi STT:lle, että myöskään yhtiön edustajat eivät ole vielä päässeet tarkistamaan kahvin tuotantotilaa.

”Mausteiden tuotannon pystymme aloittamaan huomattavasti kahvintuotantoa pikaisemmin, koska sillä puolella ei sammutusvesillä eikä tulipalolla ollut vaikutuksia”, Sinisalo kertoi tiistaina illalla STT:lle.

Lue lisää: Meiran tehtaan palo Helsingissä on saatu jälki­sammutus­vaiheeseen

Ennen mausteiden tuotannon aloittamista tuotantotilassa on varmistettava sähköjen turvallisuus ja toimivuus.

Palovahingon taloudellista suuruutta on Sinisalo mukaan vielä mahdoton sanoa. Töiden mahdollista jatkumisajankohtaa tuotantotiloissa hän ei vielä osannut arvioida.

”Vakuutukset korvaavat myös työntekijöiden palkkoja, jos he eivät pääse jatkamaan työskentelyä.”

Paahtokoneen häiriötä epäillään

Sinisalon mukaan ullakkotiloja tuhonneen palon syyksi epäillään kahvin paahtokoneen tuotantoprosessissa tapahtunutta häiriötä. Syttymissyystä ei kuitenkaan ollut tiistaina varmuutta.

Sinisalon mukaan muun muassa sammutusveden aiheuttamat vahingot eivät alustavan tutkinnan perusteella ulotu rakennuksen maustevalmistuksen puolelle, vaan tuhot keskittyvät kahvipuolelle.

Paahtimossa vaikutti siltä, että yksi kolmesta paahtokoneesta on kärsinyt vaurioita ja osa ullakon lähellä olevista laitteistoista vaatii korjauksia.

Pelastuslaitos sai tulipalosta hälytyksen Aleksis Kiven kadulle maanantaina aamukymmenen jälkeen. Palosta syntyi runsaasti savua, ja lähialueen asukkaita kehotettiin pitämään ikkunat ja ovet suljettuina. Tulipalosta aiheutui haittaa myös liikenteelle.

Päivitys 22.12.2021 kello 8.12: Päivitetty juttuun tieto, jonka mukaan palo on saatu sammutettua.

Päivitys 21.12.2021 kello 21.23: Päivitetty juttuun palon syttyminen uudelleen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut