Meiran tehtaan palo Helsingissä - Kotimaa - Aamulehti

Meiran tehtaan palo Helsingissä on saatu jälki­sammutus­vaiheeseen

Helsingissä syttyi maanantaiaamupäivällä raju palo Vallilan kaupunginosassa. Tulipalo oli Meiran paahtimon ja SOK:n pääkonttorin rakennuksessa. Alustavan arvion mukaan palo sai alkunsa paahto­koneen toiminta­häiriöstä.

Ullakkopalo savuttaa Helsingin Kalliossa Aleksis Kiven kadulla.

20.12.2021 15:56 | Päivitetty 21.12.2021 9:04

Meiran kahvipaahtimolla Helsingissä Aleksis Kiven kadulla maanantaina syttynyt ullakkopalo Helsingin Vallilassa on saatu jälkisammutukseen, kertoo päivystävä palomestari Petri Korhonen. Palo riehui Meiran paahtimon ja SOK:n pääkonttorin rakennuksessa.

”Siellä jatkuu vielä jälkisammutustoimet, eli raivataan kattorakenteita edelleen", Korhonen sanoo.

Raivauksessa kestää Korhosen mukaan vielä ainakin osa tiistaista, sillä kyseessä on hankala paikka ja raivaus pitää tehdä käsityöllä.

Syttymissyy ei vielä tiedossa

Tulipalon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Palo oli Korhosen mukaan alkuvaiheessa paahtimon piippujen lähellä.

Tiistaiaamuna paikalla oli Korhosen mukaan vielä nelisen yksikköä pelastuslaitokselta.

Palosta syntyi runsaasti savua, joka levisi lähialueille. Hälytys Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmauksessa olevasta tulipalosta tuli maanantaina aamupäivällä kello 10.23. Rakennuksen katto oli ilmiliekeissä vielä monta tuntia hälytyksen jälkeen.

Pakkanen jäädytti sammutusveden

Omat ongelmansa palon sammutukseen hankalan sijainnin lisäksi on aiheuttanut pakkassää, jonka takia sammutusvesi on päässyt jäätymään letkustoihin.

”Nämä suuttimet, joista sammutusvesi tulee, ovat aika pieniä, mutta letkustot saadaan pysymään auki pitämällä vesivirtaus päällä”, palomestari Sami Lappalainen totesi maanantaina päivällä.

Palava rakennus evakuoitiin. Lähialueen asukkaita kehotettiin runsaan savunmuodostuksen takia pitämään ikkunat ja ovet suljettuina ja ilmastointi pois päältä.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Tilanteesta oli liikenteelle haittaa ainakin Aleksis Kiven kadulla, Teollisuuskadulla, Fleminginkadulla ja Sturenkadun ympäristössä.

Vahinkojen laajuudesta ei vielä tietoa

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo ei vielä iltakuuden jälkeen maanantaina pystynyt kertomaan tulipalon vaikutuksista tehtaan tuotantoon.

”Ei päästä tarkistamaan ja tekemään arviota korjauksista”, hän sanoi

Rakennuksessa tehdään myös mausteita, mutta niiden valmistus on Sinisalon mukaan kiinteistön toisessa päässä.

”Se kohta mistä on tulipalo tullut”, siinä on kahvintuotantoa pelkästään.

Sinisalo arvioikin, että palon syynä on mahdollisesti paahtokoneen tuotantoprosessissa tapahtunut häiriö. Varmuus syttymissyystä saadaan kuitenkin vasta sitten, kun palopaikkaa päästään tutkimaan.

Tulipalo on Meiran paahtimon ja SOK:n pääkonttorin rakennuksessa.

Kohteessa on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Ambulanssi Aleksis Kiven kadulla.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut