Presidenttipari vastaanotti perinteiset joulutervehdykset etäyhteydellä – perinteinen jouluhauki olikin keraaminen - Kotimaa - Aamulehti

Presidenttipari vastaanotti perinteiset joulutervehdykset etäyhteydellä – perinteinen jouluhauki olikin keraaminen

Tänä vuonna jäätilanne ei sallinut perinteisen jouluhauen pyydystämistä Jurmosta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset virtuaalisesti 17. joulukuuta. Hauki oli tänä vuonna keraaminen.

17.12.2021 21:03

Helsinki

Presidenttipari vastaanotti perinteiset joulutervehdykset tänä vuonna etäyhteyden kautta.

Metsäylioppilaat tervehtivät presidenttiparia luomumetsäkuusella. Metsäylioppilaiden kuusikauppiaiden luomumetsäkuusi oli jo valmiiksi koristeltuna Mäntyniemen aulassa.

Maataloustuottajain Vehmaan yhdistyksen edustajat luovuttivat presidenttiparille joulukinkun jo 25. kerran.

Perinteisen jouluhauen sijaan Korppoosta saapui tänä vuonna tervehdyksenä keraaminen hauki, koska jäätilanne ei sallinut jouluhauen pyydystämistä. Jouluhauen perinne on pitkä. Korppoolaiset ovat vieneet ensimmäisen jouluhauen Ruotsi-Suomen kuninkaalle jo 1700-luvulla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset virtuaalisesti Helsingissä.

Karjalan liitolta syötävää ja kirja

Karjalan Liitto toi Mäntyniemeen korin, jossa oli ohrapiirakoita tattarikuoressa, perunapiirakoita, vatruskoita sekä sulhaspiirakoita. Puheenjohtaja Outi Örn ja toiminnanjohtaja Pertti Hakanen lahjoittivat myös liiton julkaiseman kirjan, joka sisältää kertomuksia siirtokuntien kohtaloista ja sotatapahtumista.

”Onnittelut kirjan johdosta. On merkittävä työ, minkä olette tehneet kootessanne nämä hyvin liikuttavat kohtalot”, puoliso Jenni Haukio sanoi tiedotteen mukaan.

Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt luovuttivat jo perinteisen kasviskorin, jossa on tänä vuonna teemana suomalaisen kasviruokatuotannon monimuotoisuus. Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri kertoi presidenttiparille kukkatervehdyksestään, jossa on käytetty erilaisia orkideoita, jouluruusua ja luonnonmateriaaleja Seurasaaresta.

Tilaisuuden päätti vuoden 2021 Lucia-neito Tilde Polviander ja hänen kuoronsa lauluesityksellään. Perinteisesti Lucia-neito on vieraillut joulu- ja tammikuun aikana sairaaloissa ja vanhainkodeissa tuomassa valoa talven pimeyteen.

Tilaisuus pidettiin etäyhteydellä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Metsäylioppilaat ry:n edustajat ja puheenjohtaja Vilma Toivonen (vas. ylh), Maataloustuottajain Vehmaan yhdistyksen Elina Heino ja Esa Karhula (oik. ylh) sekä eläin- ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajat (alh.) luovuttivat joulutervehdyksensä.

Mukana oliva myös korppoolaiset Tiina Johansson, Sandra Nyberg ja Peter Mustelin. Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piirin Maria Hämäläinen ja Lea Laitinen-Ålander, Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn ja toiminnanjohtaja Pertti Hakanen sekä Lucia-neito Tilde Polviander kuoroineen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut