Uutissuomalainen: VTV valmistelee Tytti Yli-Viikarin hyllyttämistä ylijohtajan tehtävästä - Kotimaa - Aamulehti

Uutissuomalainen: VTV valmistelee Tytti Yli-Viikarin hyllyttämistä ylijohtajan tehtävästä

Tytti Yli-Viikarin syytteitä on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa joulukuussa. 13. joulukuuta oikeudessa kuultiin entistä viraston ylitarkastajaa, jonka kanssa tehty sopimus virkasuhteen päättymisestä johti virkarikosoikeudenkäyntiin.

14.12.2021 6:17

Valtiontalouden tarkastusvirastossa (VTV) on käynnissä prosessi, jolla on tarkoitus hyllyttää viraston entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari ylijohtajan virasta, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen mukaan prosessi pohjaa eduskunnan virkamieslain kohtaan, jonka mukaan viranhaltija voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ajaksi, jos syytteellä voi olla vaikutusta viranhaltijan edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Yli-Viikarin oikeudenkäynti alkoi viime viikolla. Hän on syytettynä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

–  Kyse on virkamiesoikeudellisesta menettelystä, jossa seuraava vaihe on kuulemiskirje. Yli-Viikari voi esittää näkemyksensä asiasta ennen päätöstä, johtaja Tuula Sandholm VTV:stä kertoo Uutissuomalaiselle.

Yli-Viikari on kertonut aiemmin, että hän haluaa palata ylijohtajan tehtävään. Hänet vapautettiin ylijohtajan pestistä, kun hän siirtyi viisivuotiseen pääjohtajan tehtävään vuoden 2016 alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut