Ilmatieteen laitos antoi varoituksen huonosta ajokelistä - Kotimaa - Aamulehti

Sunnuntai oli sumuisen harmaa – Ilmatieteen laitos varoitti huonosta ajokelistä ja liukastumisriskistä

Myös Pirkanmaalla sää lauhtui loppuviikolla. Lauantain ja sunnuntain aikana on satanut jäätävää sadetta ja lunta.

Pääsiäisen paluuliikennettä sankassa lumisateessa Kolarin Ylläksellä pääsiäismaanantaina 5. huhtikuuta 2021. Ajokeli on sunnuntaina huono suuressa osassa Manner-Suomea.

12.12.2021 7:38 | Päivitetty 12.12.2021 21:10

Helsinki

Ilmatieteen laitos varoitti huonosta ajokelistä koko maassa sunnuntaina. Mahdollisesti vaarallisesta kelistä varoitettiin kaikkia Manner-Suomen maakunnissa.

Lisäksi Ilmatieteen laitos varoitti liukkaasta jalankulkusäästä ja huomattavasta liukastumisriskistä Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa.

Tampereella sunnuntai oli pilvinen ja sumuisen harmaa. Lämpötila pysytteli nollan tuntumassa. Päiväsaikaan mittari näytti niukasti plussan puolelle meneviä lukemia, Härmälän mittauspisteellä 0,1 asteen lukemia.

Lue lisää: Keli oli jäätävää sadetta ja liukkaita teitä lauantaina, ja sunnuntai jatkuu sumuisena – ”Kiirettä ei kannata liikenteessä pitää”

Suomen yllä oli edelleen sunnuntaina hajanainen sadealue, ja sateen olomuoto vaihteli lumen, jäätävän tihkun ja vesisateen välillä. Illan tullen sää alkoi poutaantua lännestä alkaen. Sunnuntain ja maanantain välisestä yön varoitettiin mahdollisesti tulevan liukas itäisessä Suomessa. Muualle Suomeen varoituksia ei ollut sunnuntai-iltana voimassa maanantaille.

Päivitys 12.12.2021 kello 21.11: Päivitetty juttua sunnuntai-illan tiedoilla kauttaaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut