Oikeus hylkäsi SDP:n varapuheenjohtajan syytteen viisumijutussa - Kotimaa - Aamulehti

Oikeus hylkäsi SDP:n varapuheenjohtajan syytteen viisumijutussa

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm kuvattiin Elinkeinoelämän valtuuskunnan järjestämässä aluevaalitentissä 30. marraskuuta 2021.

30.11.2021 14:58

STT

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on hylännyt SDP:n varapuheenjohtajan, kansanedustaja Niina Malmin syytteen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyte liittyi imatralaisen entisen kaupunginvaltuutetun Venäjän-viisumiin, jota koskevan laskun Malm hyväksyi toimiessaan tuolloin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Myös viisumin kaupungin laskuun hankkineen miehen syyte hylättiin.

Imatran kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana toiminut Erkki Saarimäki (sin.) hankki tämän vuoden huhtikuussa nelivuotisen viisumin Venäjälle. Näin siitä huolimatta, että hän ei ole ollut nimettynä Imatran kaupungin edustajana mihinkään Venäjä-yhteistyöhankkeisiin ja kaikki matkustaminen maahan oli keskeytyksissä koronapandemian vuoksi.

Saarimäki ei ollut enää ehdolla valtuustoon tämän vuoden kuntavaaleissa, joten hänen toimikautensa oli päättymässä heinäkuun lopussa.

Valtuuston puheenjohtajana tapahtuma-aikaan toiminut Malm hyväksyi noin 420 euron viisumin Imatran kaupungin maksettavaksi. Viime kuntavaalien jälkeen alkaneella uudella toimikaudella Malm on valtuuston jäsen, mutta ei enää puheenjohtaja.

Syyttäjä vaati Saarimäelle 30–50 päiväsakkoa virkavelvollisuuden rikkomisesta ja Malmille 20–30 päiväsakkoa. Käräjäoikeuden mukaan viisumin hankkiminen kaupungin laskuun ei kuitenkaan ollut rikos, vaan toiminta vastasi kaupungin aiempaa käytäntöä.

Viisumihankinta tuli esille Imatran kaupungin sisäisessä tarkastuksessa. Sen jälkeen kaupunginhallitus teki asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut