Marin kommentoi HVK-kohua: Lounema irtisanoutui itse - Kotimaa - Aamulehti

Marin kommentoi HVK-kohua: Lounema irtisanoutui itse

Epäonnistunut maskikauppa tuli julkisuuteen viime vuonna huhtikuun alussa, minkä jälkeen Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema erosi tehtävästään.

Pääministeri ja sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin kuvattiin lauantaina puoluevaltuuston syyskokouksessa Oulussa.

20.11. 16:48

Oulu

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) toimitusjohtajana toiminut Tomi Lounema sanoi viime vuonna kantavansa täyden vastuun siitä, mitä HVK:ssa on tehty.

”Muistelen tuota kevättä 2020 ja muistan hyvin silloisen toimitusjohtajan omat sanat. Hän itse tuolloin sanoi, että hän kantaa täyden vastuun siitä”, mitä HVK:ssa on tehty.

”Tämän mukaisesti hän on toiminut. Hänhän itse irtisanoutui omasta tehtävästään, ja työ- ja elinkeinoministeriö tietenkin HVK:n ohjaajana pyysi tuolloin selvitystä”, Marin sanoi toimittajille lauantaina Oulussa.

Epäonnistunut maskikauppa tuli julkisuuteen viime vuonna huhtikuun alussa, minkä jälkeen Lounema erosi tehtävästään HVK:n toimitusjohtajana. Marin oli aiemmin samana päivänä ilmoittanut, ettei Lounema enää nauti hänen luottamustaan.

Syyttäjälaitos kertoi aiemmin tässä kuussa, ettei Lounemaa ja kahta muuta HVK:n entistä johtajaa vastaan nosteta syytteitä epäonnistuneista maskikaupoista, koska ei ole todennäköisiä syitä epäillä entisiä johtajia rikoksesta.

Olosuhteet tapahtuma-aikaan olivat sellaiset, että syyttäjän mukaan kolmikolla saattoi ja sai olla käsitys, että heidän menettelynsä oli oikeutettua ja puolustettavaa terveydenhuollon romahtamisen estämiseksi. Syyttäjän mukaan myös heidän mahdollisuutensa toimia toisin olivat varsin rajalliset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut