Miten tehdään etanoliauton muutoskatsastus ja mitä se maksaa? - Kotimaa - Aamulehti

Tämä polttoaine voisi säästää rahaa ja vähentää päästöjä, mutta etanoliautojen katsastus on tehty käytännössä mahdottomaksi: ”Testipäivän hinta on noin 3 000 euroa”

E85-polttoaineen käytön mahdollistavan muutossarjan asentaminen uudehkoon autoon on taiteilua lain rajamailla. Vaikka tekniikka toimii, katsastus jää useimmilta kokonaan väliin. Teknisesti ottaen kaikki alle 12-vuotiaat etanolikäyttöön muutetut ajoneuvot ovat Suomessa laittomia. Muutos on kuitenkin tulossa.

Vesa Vaine (vas.) ja Vilhartti Hanhilahti kannattavat säätelyä, mutta sen olisi Suomessakin mahdollistettava järkevät bensa-autojen etanolimuutokset. Asentaja Serko Nieminen etsii Saabin moottoritilasta paikkaa päivitysboksille.

24.11. 6:00

Jos haluat muuttaa bensa-autosi etanolikäyttöiseksi eli asennuttaa moottoriin bioetanolin vaatiman teknisen päivityssarjan, kannattaa ihan ensimmäiseksi tarkistaa ajoneuvon käyttöönottopäivä.

Tällä ajalla on olennainen merkitys autolta vaadittavan muutoskatsastuksen hintaan ja siihen, onko muutoskatsastus edes mahdollista tehdä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut