Vihreiden ministerit vaihtuivat - Kotimaa - Aamulehti

Vihreiden ministerit vaihtuivat: Krista Mikkonen nimitettiin sisäministeriksi, Emma Kari ympäristöministeriksi

Sisäministerinä toiminut vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo jäi perhevapaalle. Puheenjohtajan sijaisena aloitti Iiris Suomela.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari (vasemmalla), ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen ja sisäministeri Maria Ohisalo eduskunnan suullisella kyselytunnilla 18. marraskuuta.

19.11. 8:20 | Päivitetty 19.11. 20:18

Hallituspuolue vihreiden ministerivaihdokset tehtiin perjantaina presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa.

Perhevapaalle jääneen Maria Ohisalon tilalle uudeksi sisäministeriksi nimitettiin Krista Mikkonen, joka siirtyi tehtävään ympäristö- ja ilmastoministerin paikalta. Uudeksi ympäristö- ja ilmastoministeriksi nimitettiin Emma Kari. Helsinkiläinen Kari nousi nyt ensi kertaa ministeriksi.

Vihreiden varapuheenjohtaja, tamperelainen kansanedustaja Iiris Suomela aloitti perjantaina vihreiden puheenjohtajan sijaisena. Suomela toimii puheenjohtaja Ohisalon sijaisena ensi kesäkuulle asti.

Lue lisää: Krista Mikkonen nousee sisäministeriksi – Emma Karista ympäristöministeri Maria Ohisalon vanhempainvapaan ajaksi

Mikkonen tuomitsi Valko-Venäjän toimet

Ministerinimitysten jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Mikkonen sanoi, että Valko-Venäjän toiminta Puolan ja muiden EU-maiden rajoilla on erittäin tuomittavaa.

”Kiireellisintä on estää humanitaarisen kriisin kärjistyminen raja-alueilla. Yhtään ihmishenkeä ei voida menettää sivusta katsellen.

Mikkosen mukaan Valko-Venäjän toimet on suunnattu EU:ta vastaan ja aiheuttamaan epävakautta EU:n sisällä. Hänen mielestään on selvää, että nyt EU:n ja sen jäsenmaiden kyky suojautua hybridioperaatioilta tai reagoida niihin on heikko.

”Yksi suurimpia syitä tähän on, ettei yhteisistä toimintalinjoista ole päästy sopimaan”, kun niin moni maa on halunnut maahanmuuttopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä vetää omaa linjaansa ja hoitaa asioita kansallisen lainsäädännön kautta.

Luontokatoa Suomessa etenkin metsissä

Kari puolestaan sanoi, että luontokato on yhtä suuri kriisi kuin ilmastokriisi ja nostettava yhtä näkyvästi esiin. Hänen mukaansa luontokato eli luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen tapahtuu Suomessa erityisesti metsäluonnossa.

Karin mukaan EU:n biodiversiteettistrategia antaa hyvän kehyksen myös Suomelle. Strategian tavoitteena on suojella vähintään 30 prosenttia EU:n maa- ja merialueista.

”Mielestäni on päivänselvää”, että Suomen pitää pystyä vähintään tähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut