Pelastustoimen järjestelmissä on häiriöitä, median tiedotuskanava poikki - Kotimaa - Aamulehti

Pelastustoimen järjestelmissä oli häiriöitä, median tiedotuskanava oli poikki – ei vaikuttanut hätäkeskukseen tai pelastustyöhön

Pelastustoimen tietojärjestelmiin tehtiin päivitystä keskiviikkona. Mediatiedotteita ei tullut iltaseitsemästä eteenpäin torstaiaamupäivään asti.

18.11. 10:11

Aamulehti

Pelastustoimen järjestelmissä oli häiriöitä. Häiriöiden vuoksi mediat eivät saaneet keskiviikkoillan jälkeen ensitiedotteita pelastuslaitosten tehtävistä, kuten tulipaloista tai tieliikenneonnettomuuksista.

Normaalisti pelastustoimi tiedottaa sen tehtävistä pelastustoimen mediapalvelu Peto-median kautta. Häiriön vuoksi se ei päivittynyt koko yönä. Vika korjaantui puoleen päivään mennessä torstaina.

Yö oli hiljainen, Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan. Yön ja aamun aikana sattui muutamia autokolareita, mutta ei mitään suuria onnettomuuksia.

Häiriö ei vaikuttanut niin kutsuttuihin kriittisiin järjestelmiin tai varsinaiseen pelastustyöhön. Hätäkeskus toimii siis normaalisti ja tieto kulkee pelastusviranomaisille.

Sisäministeriön pelastusosastolta kerrotaan, että oheisjärjestelmien häiriö liittynee keskiviikkona suoritettuun palvelimen vaihtoon.

”Siellä on eilen vaihdettu tietokantapalvelinta, niin todennäköisesti siihen liittyen on tullut jokin vika”, sanoo verkkopalvelusuunnittelija Perttu Vepsäläinen.

Ongelmia oli viestien siirrossa uudelta palvelimelta eteenpäin, mikä näkyi muun muassa siinä, että pelastustoimen mediapalvelu Peto-media ei päivittynyt.

Keskiviikkona on vaihdettu huoltotoimenpiteenä Pelastustoimen resurssi- ja onnettomuustilastojärjestelmän eli Pronton tietokantapalvelin, Vepsäläinen kertoo.

Edellisen kerran Peto-median kautta on tiedotettu pelastustehtävistä keskiviikkona kello 19:n jälkeen. Palvelu alkoi toimia torstaina aamupäivällä.

Päivitys 18.11.2021 kello 13.59: Päivitetty juttuun tieto, että ongelma korjaantui torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut