Sdp:n varapuheenjohtaja syytteessä ex-valtuutetun viisumilaskun vuoksi - Kotimaa - Aamulehti

Sdp:n varapuheenjohtaja syytteessä ex-valtuutetun viisumilaskun vuoksi

Syyttäjän mukaan Niina Malm hyväksyi 400 euron Venäjän-viisumin maksatuksen Imatran kaupungin varoista, vaikka siihen ei ollut perusteita.

Niina Malm esitteli puolueen aluevaalien kärkiteemoja tiedotustilaisuudessa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

16.11. 10:16

Helsinki

Sdp:n varapuheenjohtajalle, kansanedustaja Niina Malmille on luettu syyte tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteessä on kyse imatralaisen entisen kaupunginvaltuutetun Venäjän-viisumista, jota koskevan laskun Malm hyväksyi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Syyttäjän mukaan valtuutettu, joka toimi valtuuston toisena varapuheenjohtajana, hankki tämän vuoden huhtikuun alussa nelivuotisen viisumin Venäjälle. Näin siitä huolimatta, että hän ei ole ollut nimettynä Imatran kaupungin edustajana mihinkään Venäjä-yhteistyöhankkeisiin ja kaikki matkustaminen maahan oli keskeytyksissä koronapandemian vuoksi.

Valtuuston puheenjohtaja Malm hyväksyi syytteen mukaan noin 400 euron viisumin Imatran kaupungin maksettavaksi.

Juttua käsitellään tiistaina Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan Malm hyväksyi laskun viisumista, vaikka sen hankkineella ei ole ollut kaupunginvaltuutettuna tai muutenkaan Imatran kaupungin edustajana todellista ja hyväksyttävää tarvetta viisumille. Valtuutettu ei ollut enää ehdolla tämän vuoden kuntavaaleissa, joten hänen toimikautensa oli päättymässä heinäkuun lopussa.

”Malm on laiminlyönyt käyttää julkista omaisuutta ja tietoa vastuullisesti ja säännösten mukaisesti”, katsoo syyttäjä haastehakemuksessa.

Viisumin itselleen hankkineelle entiselle valtuutetulle syyttäjä vaatii rangaistusta ensisijaisesti virkavelvollisuuden rikkomisesta ja toissijaisesti tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut