Avoimia työpaikkoja enemmän kuin ennen koronapandemiaa - Kotimaa - Aamulehti

Avoimia työpaikkoja enemmän kuin ennen koronapandemiaa

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä nousi kahteen kolmannekseen. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli määrällisesti eniten terveys- ja sosiaalipalveluiden, teollisuuden sekä kaupan alojen toimipaikoissa.

16.11. 9:18

Helsinki

Avoimien työpaikkojen määrä on nyt suurempi kuin kaksi vuotta sitten ennen koronapandemiaa, kertoo Tilastokeskus. Avoimia työpaikkoja oli heinä-syyskuussa 62 400, kun kaksi vuotta sitten niitä oli 48 500.

Vuosi sitten heinä-syyskuussa määrä oli 43 000.

Avoimista työpaikoista kaksi kolmannesta oli työnantajien oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä. Vuotta aiemmin vastaava osuus oli 54 prosenttia.

Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli määrällisesti eniten terveys- ja sosiaalipalveluiden, teollisuuden sekä kaupan alojen toimipaikoissa.

Kolmannella vuosineljänneksellä kaikista avoimista työpaikoista 28 prosenttia oli määräaikaisia. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista oli 18 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi etenkin Länsi-Suomessa

Avoimet työpaikat lisääntyivät eniten teollisuudessa, kaivostoiminnassa, muussa teollisessa toiminnassa sekä kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin toimialoilla. Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi myös majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi kaikilla suuralueilla, mutta eniten Länsi-Suomessa.

Yksityisten yritysten osuus avoimista työpaikoista oli kuluneella vuosineljänneksellä 79 prosenttia. Vuosi sitten osuus oli 72 prosenttia. Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi vuoden takaisesta etenkin toimipaikoissa, joissa oli vähintään 50 työntekijää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut