Elokapina osoittaa mieltä Helsingissä – poliisi otti kiinni poistumiskäskyä vastustaneita - Kotimaa - Aamulehti

Elokapina osoittaa mieltä Helsingissä – poliisi otti kiinni poistumiskäskyä vastustaneita

Noin 40 hengen mielenosoitus katkaisi liikenteen Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa iltapäivällä.

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajia sekä poliisiautoja kokoontui Kauppatorilla Helsingissä 12. marraskuuta 2021. Mielenosoituksesta ei ollut tullut ennakkoilmoitusta poliisille.

12.11. 17:54

STT

Poliisi on ottanut kiinni Elokapinan mielenosoittajat, jotka eivät noudattaneet poistumiskäskyä, kertoo Helsingin poliisi Twitterissä. Ympäristöliike Elokapina katkaisi liikenteen Helsingin Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa kello 16:n jälkeen iltapäivällä.

Poliisi kertoi hieman kello 17:n jälkeen, että liikenne Pohjoisesplanadilla ja Etelärannassa on palautunut normaaliksi.

Poliisi kertoi mielenosoituksen haittaavan liikennettä ja että siitä ei ollut tullut ennakkoilmoitusta. Poliisi antoi mielenosoittajille poistumiskäskyn.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta arvioitiin uutistoimisto STT:lle ennen kiinniottoja, että paikalla oli noin 40 mielenosoittajaa.

Ilmastokokous päättymässä tänään

Elokapina tviittasi aikaisemmin iltapäivällä pitävänsä ”COP26-kokouksen viimeisenä päivänä oppituntia Mantan patsaalla”.

”Suomi ei noudata Pariisin sopimuksen mukaista ilmastopolitiikkaa. Siksi odotamme Suomelta nopeampia päästövähennyksiä”, liike kirjoitti.

Hetkeä myöhemmin Elokapina ilmoitti, että mielenosoitus oli siirtynyt Pohjoisesplanadille ja Etelärantaan ajoradoille.

YK:n COP26-ilmastokokouksen on määrä päättyä tänään Glasgow’ssa. Kokous on ensimmäinen tarkastelupiste vuoden 2015 Pariisin ilmastosopimukselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut