Huoltovarmuus­keskuksen johto kertoi esitutkinnassa kovasta paineesta korona­hankinnoista – ”Presidentti oli ollut kiukkuinen hallinnon hitauteen”

Huoltovarmuuskeskuksen tekemistä kaupoista nousi kohu, kun paljastui, etteivät maskit sovellu sairaalakäyttöön.

Huoltovarmuuskeskuksen johto kertoi kovasta paineesta nopeisiin suojavälinehankintoihin koronakevään aikana. HVK:n entinen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoi ministereiden ja presidentin olleen erittäin kiinnostuneita suojavälinetilanteesta.

11.11.2021 15:43 | Päivitetty 11.11.2021 18:18

STT

Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) johto koki kovaa painetta nopeisiin suojavälinehankintoihin viime vuoden keväällä, käy ilmi torstaina julkistetusta keskusrikospoliisin (KRP) esitutkintamateriaalista.

HVK:n entisen toimitusjohtajan Tomi Louneman mukaan sekä ministerit että presidentti Sauli Niinistö olivat viime vuodenkeväällä erittäin huolestuneita ja kiinnostuneita suojavälinetilanteesta. KRP:n kuulustelussa Lounema muun muassa kertoi osallistuneensa viime vuoden huhtikuussa presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiseen kokoukseen eli niin kutsuttuun tp-utvaan. Kokoukseen oli kutsuttu Louneman lisäksi ministeri Tuula Haatainen ja työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Louneman mukaan Niinistö ”oli ollut kiukkuinen hallinnon hitauteen ja saamattomuuteen”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut