Mikko Kärnä vaatii professori Tuomas Ojasen hyllyttämistä rikosilmoituksen vuoksi - Kotimaa - Aamulehti

Kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii professori Tuomas Ojasen hyllyttämistä rikosilmoituksen vuoksi

Eduskunnan puheenjohtajan mukaan valiokunnat päättävät itsenäisesti siitä, keitä he haluavat kuulla.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii professori Tuomas Ojasen hyllyttämistä rikosilmoituksen vuoksi. Kärnä kuvattiin Helsingissä kesäkuussa 2019.

3.11. 17:28

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii, että perustuslakivaliokunta ei käytä valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojasta toistaiseksi asiantuntijana valiokunnan kuulemisissa. Ojanen on tehnyt Kärnästä rikosilmoituksen kunnian loukkaamisesta, mikä on johtanut syytteeseen Kärnää vastaan.

Kärnä epäili julkisesti Ojasen osallistuneen vihreiden vastalauseen kirjoittamiseen ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa. Kärnän näkemys on, että julkisessa virassa toimivan Ojasen toimintaa ja motiiveja ei voisi syyttäjän tai Ojasen mielestä kyseenalaistaa ilman, että siitä nostetaan syyte.

Lue lisää: Kansan­edustaja Mikko Kärnä kertoo saavansa syytteen professori Tuomas Ojasen kunnian loukkaamisesta

Kärnän mielestä tällainen rajoittaa merkittävällä tavalla kansanedustajan perustuslaillista oikeutta käydä yhteiskunnallista keskustelua.

”Aion käydä tämän oikeusprosessin läpi loppuun saakka ja pidän saamaani syytettä absurdina. Muuta kommentoitavaa asiaan minulle ei tässä vaiheessa ole”, Kärnä sanoo tiedotteessa.

Hän on perustuslakivaliokunnan varajäsen.

Eduskunnan puheenjohtaja Anu Vehviläinen (kesk.) kertoo avustajakuntansa välityksellä, että eduskunnan valiokunnat päättävät kuten tähänkin saakka itsenäisesti, ketä ne haluavat kuulla.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ja professori Ojanen eivät ole toistaiseksi vastanneet STT:n yhteydenottoihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut