Miten sote-alan henkilöstön riittävyys turvataan? Ministeriö käynnistää uuden ohjelman - Kotimaa - Aamulehti

Miten sote-alan henkilöstön riittävyys turvataan? Ministeriö käynnistää uuden ohjelman

Tänäkin syksynä paljon puhuttanut sotehenkilöstön pula yritetään korjata uudella ministeriön käynnistämällä ohjelmalla.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoo tänään tiedotustilaisuudessa STM:n ohjelmasta, jolla turvataan sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyys Suomessa. Krista Kiuru kuvattiin STM:n tartuntatautilain muutoksia koskevassa tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. syyskuuta 2021.

1.11. 10:27 | Päivitetty 1.11. 15:13

Aamulehti

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää poikkihallinnollisen ohjelman sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi.

Ministeriö kertoi ohjelmasta tänään tiedotustilaisuudessa. Aamulehti lähetti tilaisuuden suorana.

Tilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja osastopäällikkö Satu Koskela sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lue lisää: Ministeriö aloittaa ohjelman sote-alan henkilöstön riittävyyden varmistamiseksi: ”Ilmiö on sellainen, joka vaatii nyt toimia”

Suora lähetys on päättynyt.

Tilaisuuteen osallistuivat etäyhteydellä työryhmään kutsuttujen työmarkkinajärjestöjen edustajia: Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien toimitusjohtaja Markku Jalonen, Hyvinvointiala HALI ry:n hoivan ja osaamisen johtaja Arja Laitinen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKO ry:n toiminnanjohtaja Maria Löfgren, Tehy ry:n puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, SuPer ry:n puheenjohtaja Silja Paavola, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Ammattiliitto Jyty:n puheenjohtaja Jonna Voima.

Tilaisuudessa olivat etäyhteydellä mukana myös kansliapäällikkö Kirsi Varhila, johtaja Jaska Siikavirta, sosiaalineuvos Juha Luomala ja neuvotteleva virkamies Päivi Nygren sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstön riittävyys ja etenkin hoitajapula on herättänyt viime aikoina huolta ja keskustelua. Myös Aamulehti on käsitellyt aihetta monipuolisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut