Varkauden räjähdyksen aiheutti höyrystynyt bensiini – kerrostalon parveke ja seinä sortuivat, yksi henkilö kuoli, kuvat näyttävät voimakkuuden - Kotimaa - Aamulehti

Varkauden räjähdyksen aiheutti höyrystynyt bensiini – kerrostalon parveke ja seinä sortuivat, yksi henkilö kuoli, kuvat näyttävät voimakkuuden

Poliisin arvion mukaan Varkaudessa myöhään sunnuntai-iltana tapahtuneessa kerrostaloasunnon räjähdyksessä kuoli hiljattain paikkakunnalle muuttanut mies.

Räjähdyksen voimasta kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana.

1.11. 6:21 | Päivitetty 2.11. 14:48

STT

Varkaudessa myöhään sunnuntai-iltana tapahtuneen kerrostaloasunnon räjähdyksen todennäköinen syy on höyrystynyt bensiini.

Poliisin tutkinnassa on tullut ilmi, että asunnossa oli käsitelty todennäköisesti bensiiniä ja se on höyrystynyt. Höyrystynyt bensiini on räjähtänyt ja aiheuttanut tulipalon.

Kerrostalon räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa kuoli yksi ihminen. Kuolonuhri löytyi asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui.

Kuolonuhri on todennäköisesti hiljattain Varkauteen ulkopaikkakunnalta muuttanut vuonna 1989 syntynyt mieshenkilö. Kyseinen mieshenkilö ei ole niin sanottu poliisin vanha tuttu.

Katso video räjähdyspaikalta:

Vielä on epäselvää, onko asunnosta kuolleena löytynyt henkilö tarkoituksella sytyttänyt bensiinin vai onko syttyminen tapahtunut vahingossa.

”Bensiinin käsittelyn tarkoitusta selvitellään, sanoo tutkinnanjohtaja”, rikoskomisario Vesa Koponen STT:lle.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Räjähdykseen ei tämän hetken tietojen mukaan liity muita epäiltyjä kuin asunnosta kuolleena löydetty ihminen. Hän oli tapahtuma-aikaan yksin asunnossa.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä teknisin tutkimuksin. Paikan päällä tutkinta on päättynyt.

Neljä ihmistä pelastettiin

Poliisi, pelastuslaitos ja ensihoito saivat tiedon rakennuspalosta Varkauden keskustassa Kauppakadulla hieman ennen yhtätoista sunnuntai-iltana.

Kolmikerroksisen kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas räjähdyksen voimasta. Tapahtumien keskipisteessä ollut huoneisto tuhoutui täysin, kertoi päivystävä palomestari Timo Nyholm maanantaiyönä.

Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Rakennuksesta pelastetut neljä ihmistä vietiin sairaalahoitoon savualtistumisen vuoksi.

Heillä ei poliisin tietojen mukaan ole vakavia tai pidempää sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Asukkaat tilapäismajoituksessa

Pelastettujen lisäksi rakennuksesta evakuoitiin kaikki tapahtumahetkellä paikalla olleet yli kymmenen ihmistä. Rakennus on poliisin arvion mukaan toistaiseksi asuinkelvoton.

Varkauden kaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta.

Merkittäviä vahinkoja on kärsinyt varsinkin rappu, jossa sijaitsee asunto, jossa räjähdys tapahtui.

Kaisa Heiskanen Isännöintipalvelu Isarvosta kertoo, että tämänhetkisten tietojen mukaan talo pystyttäisiin korjaamaan asuinkuntoon.

Heiskanen ei osaa arvioida, milloin talon asukkaat mahdollisesti pääsevät palaamaan kotiinsa.

Päivitetty 1.11.2021 kello 15.33: Juttua päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Päivitetty 2.11.2021 kello 9.49: Juttua päivitetty tiedoilla räjähdyksen syystä ja räjähdyksessä kuolleesta henkilöstä.

Päivitetty 2.11.2021 kello 14.47: Juttua päivitetty rikoskomisarion ja isännöitsijän haastatteluilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut