Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Hämeenlinnassa – kovalla ylinopeudella kulkenut auto katkoi sähköt omakotialueelta - Kotimaa - Aamulehti

Mies loukkaantui rajussa ulosajossa Hämeenlinnassa – kovalla ylinopeudella kulkenut auto katkoi sähköt omakotialueelta

Pientareelle kyljelleen päätynyt auto jyräsi matkallaan sähkönjakelukeskuksen.

30.10. 8:06

Hämeenlinna

Hämeenlinnassa tapahtui alkuyöstä puoli kahden jälkeen raju ulosajo, jossa loukkaantui vakavasti yksi ihminen. Pelastuslaitos irrotti autoon puristuksiin jääneen miehen ja hänet vietiin jatkohoitoon.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Majuri ei osannut lauantaina ennen aamukolmea sanoa, onko loukkaantuneella hengenvaaraa. Hän alleviivaa miehen olleen puristuksissa ja loukkaantuneen vakavasti.

Onnettomuus tapahtui Majurin mukaan leveähköllä kaupunkiväylällä, ja kaupunkiympäristöön nähden henkilöautolla on ollut huomattavasti nopeutta.

”Siinä on viidenkympin rajoitus ja se ajoneuvo on mennessään kaatanut sähkönjakokeskuksen ja sen jälkeen vielä kymmenkunta metriä lentänyt se auto ilmassa”, Majuri tarkentaa.

Auto ajautui vastaantulevien kaistan ylitse

Miehen ohjastama auto ajautui vastaantulevien kaistan ylitse ja päätyi kulkusuuntaan katsottuna tien vasemmalle puolelle pientareelle. Jos tiellä olisi ollut vastaantulijoita, tapauksesta olisi voinut koitua Majurin mukaan heille kovastikin vaaraa.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle auto oli kyljellään katto puuta vasten. Poliisi selvittää onko tapahtuneessa ollut osallisena muita ihmisiä. Toistaiseksi lähistöltä ei kuitenkaan ole tavoitettu muita henkilöitä.

Henkilöauto oli kulkenut onnettomuushetkellä Tampereentietä Hämeenlinnasta Pälkäneentien suuntaan. Onnettomuus tapahtui tienpätkällä, jossa rautatie kulkee tien myötäisesti.

Ajo-olosuhteet ovat olleet säiden puolesta onnettomuushetkellä kohtuulliset. Lämpötila on ollut kymmenen asteen tuntumassa, eikä palomestarin mukaan alueella ole ollut liukasta.

Tie katkaistiin väliaikaisesti

Palomestarin mukaan alueella on onnettomuuden myötä sähköt poikki ja paikalle hälytettiin puoli kolmen aikoihin korjaaja sähköjä palauttamaan. Majuri ei osannut alkuyöstä sanoa tarkemmin, kuinka laajalle sähkökatko mahdollisesti levittyy. Alueella on omakotitaloja.

Energiateollisuuden sähkökatkokartassa ei näkynyt kuitenkaan aamuyöstä puoli neljän aikoihin mitään suurempia poikkeamia. Sähköttömiä asiakkaita oli koko maassa vain reilut 700 ja näistä vain häviävän pieni osa Hämeenlinnassa.

Törmäyksen jäljiltä keskuksessa oli Majurin mukaan jännitteellisiä osia niin sanotusti vapaasti kosketeltavissa. Korjaajaa odoteltaessa palokunta valvoi onnettomuuspaikalla, ettei sähkökeskuksesta aiheudu vaaraa kenellekään.

Pelastusajoneuvoja oli onnettomuuden jälkeen paikalla useita. Viranomaiset päättivät katkaista tien liikenteeltä, jotta voitiin vähentää tarpeetonta yleisöä, rauhoittaa paikka ja keskittyä pelastustöihin.

Ennen aamukolmea liikenne kuitenkin jälleen sujui. Paikalla oli tuossa vaiheessa vain poliisi tekemässä omaa tutkintaansa, minkä lisäksi pelastuslaitokselta oli yksi yksikkö odottamassa sähkölaitoksen edustajaa paikalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut