Sanoma on lähettänyt EU:lle vastauksensa Suomen vastineeseen Sanoman Yle-kanteluun - Kotimaa - Aamulehti

Sanoma on lähettänyt EU:lle vastauksensa Suomen vastineeseen Sanoman Yle-kanteluun

Sanoman kantelu koskee Ylen tilausvideopalveluja ja oppimissisältöjä EU:n valtiontukilainsäädännön kannalta.

22.10. 18:48

Helsinki

Mediayhtiö Sanoma on lähettänyt EU:lle täsmentävän vastauksensa liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) vastineelle Sanoman tekemään kanteluun Ylen valtiontuesta. Kantelu koskee Ylen tilausvideopalveluja ja oppimissisältöjä, jotka eivät Sanoman mukaan ole EU:n valtiontukilainsäädännön mukaisia.

Vastauksessa Sanoma korostaa omaa näkemystään, jonka mukaan Ylen julkisen palvelun tehtävää ei ole määritelty tarkasti, sen sääntelyssä ei oteta huomioon markkina- ja kilpailuvaikutuksia eikä Ylen valvontaa ole järjestetty lain edellyttämällä tavalla.

–  Yle toimii karkeasti puolitoista kertaa suuremmalla sisältöbudjetilla kuin kaikki kaupalliset tv-yhtiöt yhteensä, Sanoman tiedotteessa sanotaan.

Sanoma kertoo tavoitteekseen saada selkeyttä markkinoiden pelisääntöihin nopeasti digitalisoituvassa ja tiukasti kilpaillulla tv-alalla.

LVM lähetti vastineensa Sanoman kanteluun kesä- ja syyskuussa. Syyskuun täydentävän vastineen mukaan Sanoman kantelu perustuu virheellisiin oletuksiin markkinasta, eikä siinä oteta riittävästi huomioon yleistä markkinakehitystä ja Ylen erityisasemaa.

Aamulehti on osa Sanoma-konsernia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut