Pääministeri Marin: Sdp haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan - Kotimaa - Aamulehti

Pääministeri Marin: Hallitus­viisikko neuvottelee perjantaina Veikkauksen edunsaajien rahoituksesta

Sanna Marin kertoi aiemmin torstaina sosiaalisessa mediassa, että sdp haluaa perua kulttuurileikkaukset.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi aiemmin tällä viikolla ilmoitettuja kulttuurileikkauksia torstaina sosiaalisessa mediassa. Marin kuvattiin Helsingissä 29. syyskuuta.

14.10. 9:21 | Päivitetty 14.10. 15:28

Hallituspuolueiden puheenjohtajien muodostama viisikko neuvottelee perjantaina siitä, miten kulttuurialan ja muiden Veikkauksen edunsaajien rahoitukseen voidaan tehdä korjauksia, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

Marin pitää erittäin valitettavana sitä, että kuluneen viikon käänteet ovat heikentäneet kulttuurialan luottamusta hallitusta kohtaan.

Marin olisi toivonut, ettei tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) olisi pitänyt tiistaina tiedotustilaisuutta kulttuurialan rahoitusleikkauksista, joita oli määrä käsitellä edelleen hallitusviisikon kesken.

”Ministeri Kurvisella on ollut tiedossa, että tämä prosessi on ollut viisikossa käynnissä siinä vaiheessa, kun hän on kutsunut alan toimijat viime perjantaina koolle. Hänellä on ollut sinä vaiheessa tieto siitä, että viisikko tulee vielä arvioimaan tätä rahoitustasoa ja etsimään ratkaisua. Siitä huolimatta hän on kutsunut alan toimijat koolle kuulemaan leikkauslistasta”, Marin sanoi toimittajille eduskunnassa.

”Olisin toivonut, että emme olisi tällä viikolla järkyttäneet alaa ja alan toimijoita, koska me olemme tätä tilannetta olleet joka tapauksessa ratkaisemassa”, hän jatkoi.

Marin pitää erittäin valitettavana sitä, että kuluneen viikon käänteet ovat heikentäneet kulttuurialan luottamusta hallitusta kohtaan. ”Tämä kulunut viikko on ollut erittäin hankala. Olen hyvin pahoillani kulttuurikentän puolesta, että he ovat joutuneet tämänkaltaisen tilanteen keskelle.”

Marin: Sdp haluaa perua leikkaukset

Marin kertoi torstaina aamulla Twitterissä, että sdp haluaa perua kulttuurialaan kohdistuvat leikkaukset.

Myös sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo totesi torstaina Twitterissä, ettei kulttuurileikkauksia pidä tehdä.

”Tämän tärkeän työn rahoittamiseen on kiireellisesti löydettävä kestävämpiä ratkaisuja kuin sosiaalisesti ongelmallinen ja vaihteluille altis rahapelirahoitus. Kannatamme Veikkauksen tuottojen siirtämistä valtion budjettiin”, Ohisalo jatkaa.

Taiteen ja kulttuurin leikkaukset nousivat uudelleen julkiseen keskusteluun juuri tiistaina, kun Antti Kurvinen julkisti tarkemmat listat leikkausten kohdentumisesta.

Taiteen ja kulttuurin rahoitus on supistumassa ensi vuonna 18,4 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: