Tampere-Pirkkalan matkustajamäärät vuonna 2021 - Kotimaa - Aamulehti

Finavia: Lentoasemien matkustajamäärät ovat kasvaneet selvästi viime kuukausina – Näin nopeasti matkailu piristyi Tampere-Pirkkalassa

Finavian mukaan ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille. Koronaa edeltävistä luvuista ollaan silti yhä kaukana.

Reittilennot Tampere-Pirkkalan lentokentältä alkoivat pitkän tauon jälkeen lokakuussa.

13.10. 17:06

Suomessa lentoasemien matkustajamäärät ovat kohonneet selvästi viime kuukausina, ilmenee valtion lentoasemayhtiön Finavian tilastoista.

Heinä-syyskuussa matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi lähes 90 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Lentoasemien läpi matkusti noin 1,5 miljoonaa ihmistä.

”Matkustusrajoitusten purkamisen ja rokotekattavuuden kasvun myötä ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille”, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori tiedotteessa.

Lue lisää: Tällaiset olivat tunnelmat kentällä aikaisin aamulla ja näin lähti ensimmäinen kone – pitkä odotus päättyi Tampere-Pirkkalassa, reitti­lennot käynnistyivät

Lue lisää: Jälleen Tampereelta maailmalle – Tältä tuntui nousta lento­koneeseen ensimmäistä kertaa kuukausiin

Lue lisää: Lähdimme ensimmäiselle reittilennolle poikkeusolojen jälkeen Tampere-Pirkkalasta – Kuvasarja näyttää riemun koneessa ja kentältä: ”Nyt tuntuu paljon paremmalta kuin pitkään aikaan”

Lue lisää: Näin turistit ottavat kaiken irti vapautuvasta matkailusta: Kangasalla asuvat Nurmiset nukkuvat kotona vain yhden yön Riian-loman jälkeen – ”Me todellakin matkailemme nyt”

Finavian mukaan kasvu näkyy selkeimmin Helsinki-Vantaan lentoaseman luvuissa.

”Helsinki-Vantaalla nähtiin syyskuussa jo noin 20 000 matkustajan päiviä, kun luku oli synkimmillään alle 400 matkustajaa. Kehitys on oikeaan suuntaan, mutta vielä on matkaa pandemiaa edeltäviin yli 60 000 matkustajan päiviin. Palautumisessa ollaan yhä jäljessä muita Euroopan lentoasemia”, Vuori sanoo.

Koronaa edeltävien aikojen matkustajamääristä ollaan yhä kaukana. Tammi-syyskuussa Finavian lentoasemilla oli 2,5 miljoonaa matkustajaa, kun viime vuoden vastaava luku oli 5,8 miljoonaa. Vuoden 2019 tammi-syyskuussa matkustajia oli 19,6 miljoonaa.

Finavian mukaan kansainvälinen vaihtomatkustus ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, sillä lentoliikenne Aasian ja Euroopan välillä on vähäistä.

”Kansainväliset lennot Suomesta ovat suuntautuneet Eurooppaan. Suosiossa ovat kesästä lähtien olleet tutut Espanja ja Kreikka”, Vuori kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos