Tamperelaisopettaja Heikki Karjalainen kertoo tapauksesta, joka vei yöunet – Saimme opettajilta valtavasti huolestuneita viestejä ja selvitimme, millaista koulujen arki nyt on

Suomalainen koulu tunnetaan maailman parhaana, mutta lasten osaaminen on heikentynyt ja opettajien uupumus syventynyt. Opettajat kertovat nyt, millaista kouluarki on ja miksi osa harkitsee alanvaihtoa. Seurasimme opetusta kahdessa tamperelaisessa koulussa ja selvitimme, millaisia kehittämisprojekteja Tampereella on käynnissä. Kaksi opettajaa piti viikon ajan työpäiväkirjaa. ”Luokanopettaja on aina ollut joka paikan höylä, mutta nyt on hoidettava poliisin, terveydenhoitajan ja terapeutin töitä.”

Heikki Karjalainen on opettanut Wivi Lönnin koulussa Tampereella yhdeksän vuoden ajan. Iltapäivän oppitunnilla Karjalainen tarkasteli koulutehtävää Seela Jokelan läppärin näytöltä. Eemeli Vuorinen (vieressä) ja Iida Immonen (takana oikealla) olivat keskittyneitä harjoituksen tekemiseen. Karjalaisella on kaapissaan näkkileipää nälkäisten oppilaiden varalle.

10.10.2021 6:00

Aamulehti

”Yksi poika tappoi kaloja akvaariosta saadakseen huomioni. Toinen oli kaksi ja puoli vuotta luokassani lähinnä häiriköimässä muita. Vasta kun hän yritti koulussa itsemurhaa, hän pääsi jonojen ohi suljetulle lastenpsykiatriselle osastolle. Minä olin menettänyt yöuneni jo paljon aiemmin”, kertoo Tampereen Wivi Lönnin koulun opettaja Heikki Karjalainen uransa aikaisemmista vaiheista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut