Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan lähtevä Sakari Puisto: ”Olen varteenotettava kandidaatti, mutta ehkä altavastaaja” - Kotimaa - Aamulehti

Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan lähtevä Sakari Puisto: ”Olen varteenotettava kandidaatti, mutta ehkä altavastaaja”

Pirkanmaalainen kansanedustaja Sakari Puisto uskoo, että puheenjohtajakisassa ehdokkaan henkilökohtaiset ominaisuudet tulevat korostumaan.

Kansanedustaja Sakari Puisto Tampereen Kalevan kaupunginosassa viime syksynä.

29.6.2021 19:53

Aamulehti

Tamperelainen kansanedustaja Sakari Puisto (ps.) ilmoitti tiistaina Twitter-tilillään lähtevänsä mukaan perussuomalaisten puheenjohtajakisaan.

– Olen jo vuosia sitten ilmaissut, että puheenjohtajuus kiinnostaa minua, ainakin periaatteellisella tasolla, Puisto kommentoi tiistai-iltana Aamulehdelle.

Puisto sanoo olleensa jo vuonna 2017 kiinnostunut kisaan lähdöstä. Vuonna 2017 puheenjohtajaksi noussut Jussi Halla-aho ilmoitti reilu viikko sitten jättävänsä perussuomalaisten puheenjohtajuuden.

– Tätä tietysti täytyi miettiä ihan konkretian tasolla, hyvin huolellisesti ja harkiten. Nyt kun tässä on reilu viikko mietitty niin olen valmis ratkaisun tekemään, Puisto summaa.

Lue lisää: Sakari Puisto tavoittelee perussuomalaisten puheenjohtajuutta

Tulossa henkilövaalit

Puisto uskoo, että hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta puheenjohtajaksi.

– Olen ihan varteenotettava kandidaatti, mutta ehkä altavastaajana näihin nimiin verrattuna, joita on noussut julkisuudessa esille aikaisemmin.

Puisto nostaa esille kansanedustajat Ville Tavion ja Riikka Purran, jotka eivät ole ilmoittaneet vielä aikeistaan lähteä puheenjohtajakisaan.

– Perussuomalaiset on iso puolue, jolla on koko paketti kasassa. En usko, että mitään dramaattisia linjan muutoksia tulee. Mutta vahvistetaan ja täydennetään linjoja ja joiltain osin tarkistetaan, Puisto kertoo ajatuksistaan perussuomalaisten tulevaisuuden suhteen.

Puisto uskoo, että puheenjohtajakisasta on tulossa ennen kaikkea henkilövaalit, joissa ehdokkaan ominaisuudet tulevat korostumaan.

– Itselläni korostuu sellainen osaaja ja asiantuntija puoli. Toisin myös erilaista talousnäkemystä, koska olen laajan alan poliitikko.

Sakari Puisto

Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja

Syntynyt 19. joulukuuta 1976 Tampereella.

Koulutukseltaan filosofian tohtori englantilaisesta Cambridgen yliopistosta. Opiskeli ja väitteli tohtoriksi fysiikan alalta.

Asuu Tampereella.

Perheeseen kuuluvat puoliso ja pieni lapsi.

Toimi työministeri Jari Lindströmin erityisavustajana perussuomalaisten hajoamiseen saakka.

Sai kuntavaaleissa 2021 Tampereella 1426 ääntä. Se oli kaupungin perussuomalaisista kolmanneksi eniten.

On työskennellyt teknologia-alan yrityksissä Tampereella ja Kiinan Shenzhenissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut