Vasemmistoliiton ministerit vaihtuivat: Hanna Sarkkinen on uusi sosiaali- ja terveysministeri, Li Andersson palasi opetusministeriksi - Kotimaa - Aamulehti

Vasemmisto­liiton ministerit vaihtuivat: Hanna Sarkkinen on uusi sosiaali- ja terveys­ministeri, Li Andersson palasi opetus­ministeriksi

Vasemmistoliitto päätti jo hallitusneuvottelujen jälkeen jakaa sosiaali- ja terveysministerin tehtävän kahdelle eri ihmiselle.

Li Andersson (vas.) ja Hanna Sarkkinen

29.6.2021 14:55

Hallituksessa on tapahtunut tänään iltapäivällä kaksi ministerivaihdosta, kun vasemmistoliitto kierrätti tehtäviä puolueen sisällä.

Vaihdos tapahtui presidentin esittelyssä, ja ministerien tiedotustilaisuus on paraikaa käynnissä.

Sosiaali- ja terveysministeriksi nousi Hanna Sarkkinen, toisen kauden kansanedustaja Oulusta. Sarkkinen korvasi ministerinä Aino-Kaisa Pekosen. Vasemmistoliitto sopi jo hallitusneuvottelujen jälkeen vuonna 2019, että Pekonen ja Sarkkinen jakavat kauden puoliksi.

Opetusministeriksi puolestaan palasi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Hän jäi ministerin tehtävästä vanhempainvapaalle joulukuussa, jolloin hänen sijaisekseen nousi kansanedustaja Jussi Saramo.

Saramo edusti myös kuntavaalikampanjassa vasemmistoliittoa yhdessä Anderssonin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut