Annika Saarikko aloitti uutena valtiovarainministerinä, Antti Kurvinen tiede- ja kulttuuriministerinä - Kotimaa - Aamulehti

Annika Saarikko aloitti uutena valtiovarain­ministerinä, Antti Kurvinen tiede- ja kulttuuri­ministerinä

Tähänastinen valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) jatkaa kansanedustajana.

Keskustan uusi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ja valtiovarainministeri Annika Saarikko kuvattiin keskustan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

27.5. 11:07 | Päivitetty 27.5. 12:03

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on nimitetty Suomen uudeksi valtiovarainministeriksi. Hänen tilalleen tiede- ja kulttuuriministeriksi nousi Antti Kurvinen (kesk.), joka siirtyi tehtävään eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta.

Matti Vanhanen (kesk.) väistyi valtiovarainministerin paikalta aiemman ilmoituksensa mukaisesti ja siirtyy nyt rivikansanedustajaksi.

Ministerinimistä päättivät keskustan kansanedustajat, europarlamentaarikot ja puoluehallitus yhteiskokouksessaan keskiviikkona. Asiasta päätettiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Nimitykset teki presidentti Sauli Niinistö.

Saarikko jatkaa pääministerin sijaisena. Hän toimii ulko- ja turvallisuuspoliittisessa, EU- sekä talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa ja raha-asiainvaliokunnassa. Lisäksi hän on Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmän puheenjohtaja sekä jäsen työllisyyden edistämisen ministerityöryhmässä ja sote-ministerityöryhmässä.

Kurvinen on lapsi- ja nuorisopoliittisen ministerityöryhmän puheenjohtaja sekä jäsen osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ministerityöryhmässä, oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmässä ja sosiaaliturvauudistuksen ministeriseurantaryhmässä.

Samalla valtioneuvosto nimitti ministerien valtiosihteerit. Valtiotieteen lisensiaatti Maria Kaisa Aula jatkaa valtiovarainministerin valtiosihteerinä ja yhteiskuntatieteiden maisteri Tuomo Puumala tiede- ja kulttuuriministerin valtiosihteerinä. Keskustan ministeriryhmän valtiosihteerinä jatkaa valtiotieteiden maisteri Anna-Mari Vimpari.

Keskustan muita ministereitä ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Saarikon mukaan enempää ministerinvaihdoksia ei keskustassa ole näillä näkymin luvassa, vaikka puolueen ministeriryhmä onkin perin miespainotteinen.

Edit. 27.5.2021 kello 12.01. Artikkeli on päivitetty uusien ministerien tiedotustilaisuuden suoran lähetyksen päättymisen jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: