Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kutsutaan koolle Turtiaisen tviitin takia - Kotimaa - Aamulehti

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kutsutaan koolle kansanedustaja Ano Turtiaisen tviitin takia

Turtiainen ei osallistu kokoukseen, mutta voi esittää näkemyksensä tapahtuneesta kirjallisesti.

Kansanedustaja Ano Turtiaisen julkaiseman tviitin käsittely jatkuu. Turtiainen kuvattuna eduskunnan kyselytunnilla 18. maaliskuuta. ­

6.4. 17:47

Eduskunnan puheenjohtajaneuvosto kutsuu eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle kansanedustaja Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

Neuvosto ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat tapaavat asiaan liittyen ensi perjantaina. Puheenjohtajaneuvosto sanoi eduskunnan tiedotteessa pitävänsä asiaa erittäin vakavana.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän viestin, jota monet ovat pitäneet uhkaavana.

–Ystäväni sanoi - ”olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski.” No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Lue lisää: Puheenjohtaja Anu Vehviläisen mukaan kansanedustaja Ano Turtiaisen ”uhkauksenomainen” tviitti puidaan eduskunnassa

Toivottu poliisin tutkivan

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä katsoi Turtiaisen antavan käytännössä tappouhkauksen kaikille kollegoilleen ja toivoi Helsingin poliisin tutkivan asian.

Eduskunnan puheenjohtaja Anu Vehviläinen kirjoitti Twitterissä lauantaina, että väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa.

Samalla hän kirjoitti, että Turtiaisen uhkauksenomaiseen tviittiin palataan eduskunnassa heti pääsiäisen jälkeen.

Turtiainen ei itse läsnä

Eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan mukaan Turtiaisen ei ole tarkoitus osallistua perjantain kokoukseen, mutta hänelle on varattu mahdollisuus esittää näkemyksensä tapahtuneesta kirjallisesti.

Turtiainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vuonna 2019 perussuomalaisten listoilta, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä.

Turtiainen muodostaa nykyisin oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?