Pääradan huoltotyöt katkovat junaliikennettä Tampereen ja Riihimäen välillä – junavuoroja perutaan ja korvataan busseilla - Kotimaa - Aamulehti

Pääradan huoltotyöt katkovat junaliikennettä Tampereen ja Riihimäen välillä – junavuoroja perutaan ja korvataan busseilla

Junalla matkustavien on syytä varautua pääradan huoltotöiden aiheuttamiin muutoksiin maanantaista alkaen. Kuva on otettu Tampereen rautatieasemalla 18. marraskuuta 2020.

5.2.2021 11:53

Helsinki

Tampere–Riihimäki-rataosuudella tehtävät huoltotyöt aiheuttavat poikkeuksellisesti katkoksia junaliikenteeseen, kertoo Väylävirasto. Ensimmäiset liikennekatkot ovat ensi maanantaina, ja ne jatkuvat kuun loppuun asti.

Useita arkipäivien junavuoroja perutaan huollon takia. Myös lähiliikenteen junavuorot Tampereen ja Riihimäen välillä on korvattu arkisin kello 10–14 kokonaan busseilla. Osa kaupunkien välisistä vuoroista korvataan busseilla, mutta ne ajetaan normaalisti junalla Helsingin ja Riihimäen välillä.

Häiriöiden taustalla on rataosuuden vilkas liikenne, jonka takia huoltotyöt tarvitsevat erilliset työraot.

Katkot jatkuvat pitkin vuotta kolmella peräkkäisellä viikolla. Helmikuun lisäksi katkoja on toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa yhteensä 60 päivän ajan.

Väylävirasto kehottaa ihmisiä seuraamaan huoltotöiden vaikutuksia VR:n sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut