VR:n junavuorot harvenevat maanantaista alkaen - Kotimaa - Aamulehti

VR:n junavuorot harvenevat maanantaista alkaen – eniten muutokset vaikuttavat Tampereen yhteyksiin

VR harventaa junavuoroja erityisesti Helsingin ja Tampereen sekä Seinäjoen ja Tampereen välillä. Syynä harvennuksiin on koronarajoitusten heikentämä kysyntä.

Junaliikenne vähenee maanantaista alkaen Tampereen rautatieasemalla. Syynä on VR:n mukaan junavuorojen heikentynyt kysyntä. Tältä rautatieasemalla näytti marraskuussa 2020.­

10.1. 13:16

Aamulehti

Junat kulkevat aiempaa harvemmin vuoroin maanantaista 11. tammikuuta lähtien. Syynä junavuorojen harvennukselle on VR:n mukaan koronarajoitusten myötä entisestään vähentynyt kysyntä.

– Kun kysyntä paranee, tuomme vuoroja takaisin myyntiin nopeasti, jopa yhden arkipäivän aikana, rautatieyhtiö kertoi tiedotteessaan joulukuussa.

Eniten kaukoliikenteen vuoroja karsiutuu Helsingin ja Tampereen välillä. Tarjonnassa on vuoroja kahden tunnin välein aamuisin ja iltaisin, kun junia on mennyt parhaimmillaan tunnin välein kaupunkien välillä. Vähennykset painottuvat arkipäiviin maanantain ja torstain välille.

Toiseksi eniten vuoroja vähennetään Tampereen ja Seinäjoen väliltä, ja samalla heikentyvät myös Helsingin ja Vaasan väliset yhteydet.

Vähennetyt vuorot näkyvät VR:n verkkosivuilla niin sanottuina suljettuina vuoroina, joihin ei voi ostaa lippua.

Vähennykset eivät koske yöjunaliikennettä, kiskobussiliikennettä tai Etelä-Suomen taajamaliikennettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?