Mikko Wirén laittaa yhtiörahojaan takaisin Pihlajalinnaan: ”Asuntolainaa on vielä vähän jäljellä” - Kotimaa - Aamulehti

Mikko Wirén laittaa yhtiörahojaan takaisin Pihlajalinnaan: ”Asuntolainaa on vielä vähän jäljellä”

1.11.2016 15:35

Terveyskonserni Pihlajalinnan perustaja Mikko Wirén sai viime vuonna yli 860 000 euron tulot.

Wirén ansaitsi viime vuonna toimitusjohtajana 290 519 euroa. Pääomatuloja tuli 573 646 euroa, mutta se ei kertynyt suoraan Pihlajalinnan liiketoiminnan osingoista.

Kolmasosa pääomatuloista tuli siitä, että pääasiassa hänen omistamansa yhtiö osti häneltä listautumisvaiheessa Pihlajalinnaa. Loput tuli Wirénin mukaan perheyhtiöstä, joka omistaa Pihlajalinnan osakkeiden lisäksi muun muassa kiinteistöjä ja muita osakkeita.

Wirén kertoi ostaneensa yhtiölleen merkittävästi lisää Pihlajalinnan osakkeita listautumisvaiheessa, koska hän tahtoo pitää osuutensa yli 10 prosentissa. Suurin osa Wirénin yhtiön rahavaroista meni tähän.

- Itse maksoin vähän asuntolainaa pois, mutta varsinaisesti mitään isoja hankintoja en tehnyt. Vielä on vähän asuntolainaa jäljellä, Wirén kertoo.

Wirén on ollut syksystä lähtien Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtaja, sillä Aarne Aktan tuli toimitusjohtajaksi. Hän keskittyy nykyään neuvottelemaan uusia sopimuksia kuntien kanssa.

- Työn määrä on pysynyt kohtuullisen korkeana, mutta olen voinut keskittyä selkeästi neuvotteluihin. Nyt ei ole koko ajan 50 asiaa tekemättä, vaan työstä on tullut hallittavampaa, hän kertoo.

Wirén uskoo, että Pihlajalinnan menestyksen salaisuus on ollut olemassa olevan totuuden kyseenalaistaminen.

- Ne yritykset menestyvät usein, jotka tekevät eri tavalla kuin muut, eivätkä tyydy olemassa oleviin totuuksiin.

Mikko Wirén kertoo aina kyseenalaistaneensa totutut toimintamallit.

- Olen kyseenalaistanut auktoriteetit ja jos on ollut jotain maalaisjärjen vastaisia sääntöjä. En kumarra auktoriteetteja, asemia tai titteleitä. Olen aina arvostanut esimerkiksi sairaalassa siivoojaa ja ylilääkäriä yhtä paljon, ja toisaalta olen kyseenalaistanut, jos ylilääkäri on antanut maalaisjärjen vastaisia ohjeita.

Mikko Wirén on luonut menestyvän yrityksen ilman perittyä varallisuutta käytännössä tyhjästä. Hänen uskomaton tarinansa pörssiyhtiön luojaksi löytyy täältä Hänestä Suomi on yrittäjälle erinomainen maa tästä syystä.

- Suomessa on periaatteessa kaikille samat lähtökohdat, kaikilla on esimerkiksi samat mahdollisuudet koulutukseen. Olen ollut nuorena vaihdossa Brasiliassa ja Yhdysvalloissa ja siellä näin ei todellakaan ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: