”Kutsutaanko iskäkin synttäreille?” – Pohjola Rakennuksen johtaja on saanut maksaa menestyksestään - Kotimaa - Aamulehti

”Kutsutaanko iskäkin synttäreille?” – Pohjola Rakennuksen johtaja on saanut maksaa menestyksestään

Pohjola Rakennuksen konsernijohtaja Juha Metsälä nauttii, kun saa rakentaa yhteiskuntaa. - Olen siinä ainakin SM-liigatasolla, jos en nyt MM-joukkueessa, hän naurahtaa.

2.11.2016 11:56

Tuoko raha onnea?

Pohjola Rakennus Oy:n perustaja ja konsernijohtaja Juha Metsälä ei ala puhua vauraasta elämäntyylistä ja rahan suomista iloista, vaan työllistämisestä ja yhteiskunnan rakentamisesta.

- Suomalainen yhteiskunta on kyllä hieno. Meillä on maailman paras terveydenhuolto ja koulutus sekä puhdas, upea luonto. Niiden eteen kannattaa tehdä töitä. Minulle tuo onnea, kun pystyn työllistämään suomalaisia ja rakentamaan tätä yhteiskuntaa ja sen hyvinvointia.

Metsälä on Pirkanmaan vauraimpien listalla 20:s. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat viime vuonna 47 385 euroa ja pääomatulot 1 313 075 euroa.

Rahalla saa vaikutusvaltaa - ja Teslan

Mitä rahalla saa? Metsälä arvostaa pääsyä yhteiskunnan ytimeen ja yhteiskunnan menestyksen avittamista.

- Olen ainakin SM-liigatasolla, jos en nyt MM-joukkueessa. Siinä on tosi kiva pelata, hän naurahtaa.

Hän raottaa elämäänsä sen verran, että kertoo yhden konkreettisen asian, jota on rahalla saanut: sähköauto Teslan.

Tyttären kysymys pysäytti

Vauraudesta on pitänyt maksaa myös hintaa. Metsälän ei tarvitse kauan miettiä, mikä se hinta on ollut:

- Kun vanhin lapseni täytti 6 vuotta, hän kysyi, että ”kutsutaanko iskäkin synttäreille”? Se pysäytti.

Metsälä myöntää yrittäjän uransa alkuaikoina ja vieläkin aika ajoin miettivänsä, onko tämä se hänen juttunsa.

- Aina välillä sitä miettii.

Lue myös

Peli on aina aamulla 0–0

Juha Metsälän perustama Pohjola Rakennus Oy on saanut useita palkintoja ja arvonimiä: se on tänä vuonna valittu Kauppalehden menestyjäyritykseksi, Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon ja yhdeksi Suomen vahvimista yrityksistä. Sillä on AAA-luokitus. Äskettäin Lontoon pörssi listasi sen yhdeksi tulevaisuuden yrityksistä.

- Keskeinen kysymys on hyvä johtaminen ja yrityskulttuuri. Kun ne ovat kunnossa, sitä henkilöstökin arvostaa, Metsälä sanoo ja kertoo elämänsä tähtihetkiä olleen, kun yrityksen vaikeina aikoina henkilöstö ja sidosryhmät ovat kannustaneet.

Metsälä muistuttaa, että menestys on hankittava joka päivä uudelleen.

- Peli on aina aamulla 0–0. Me osaamme, mutta niin osaavat muutkin. Vielä on paljon tekemättä, tämä juttu on vasta alussa.

Yritys Helsinkiin, koti Kauniaisiin

Metsälä ei valita suomalaista verotusta, mutta varoittaa, että perheyritysten aseman tukemisessa Suomella on paljon petrattavaa, jotta yritykset pärjäävät kilpailussa aasialaisten kanssa.

Pohjola Rakennus siirsi äskettäin pääkonttorinsa Tampereelta Helsinkiin. Myös Metsälä vaihtoi kirjansa Kauniaisiin.

Oikaisu 2.11. kello 11.55: Juha Metsälän vanhin, eikä nuorin tytär kysyi syntymäpäivänään, että ”kutsutaanko iskäkin synttäreille?”

Lue täältä kaikki Aamulehden verojutut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: