Pirkanmaan kovatuloisin mies Jouni Oja myi kodinkoneketjun – tienasi sillä 8 miljoonaa euroa - Kotimaa - Aamulehti

Pirkanmaan kovatuloisin mies Jouni Oja myi kodinkoneketjun – tienasi sillä 8 miljoonaa euroa

1.11.2016 19:41

Pirkanmaan suurimmat tulot keräsi viime vuonna Jouni Oja, joka tienasi kodinkoneketju Expertin yrityskaupoista hieman yli 8 miljoonaa euroa. Expert-kodinkoneketju siirtyi norjalaisen Expert AS:n omistukseen lopullisesti vuonna 2013. Nykyään Expert AS pyörittää Suomessa vauhdilla laajenevaa kodintekniikkaketju Poweria.

– Aloitin yrittäjänä vuonna 1994, ja silloin yrityksen nimi oli Konepiste J. Oja Oy. Yhtiö laajentui pikku hiljaa Tampereelta ja Valkeakoskelta Helsinkiin ja liityimme osaksi Expert-ketjua.

Oja on edelleen omistajana kiinteistösijoitusyhtiö Kivainvestissa. Lisäksi hän on sijoittajana mukana muutamissa kotimaista bisnestä tekevistä yrityksissä, joista hän ei kuitenkaan halua tarkemmin kertoa.

Lue myös

”Yrittäminen on kuin huippu-urheilua”

Oja on mukana myös monissa hallituksissa. Hän vaikuttaa muun muassa jääkiekkojoukkue Tapparan taustalla olevan Tamhockeyn, asunnonvuokrausyhtiö Frelaxcon ja Kiinteistö Oy Pirkkalan Kehäportin sekä älykkäitä toimistoja ja koteja toteuttavan 4Businessin hallituksissa.

– Olen halunnut hyödyntää hallituksissa vuosien varrella kehittynyttä omaa osaamisaluettani. Hallituksiin tarvitaan aina erilaisia persoonia ja osaamisia.

Oja näkee, että menestyäkseen yrittäjänä, kaikista tärkeintä on uskoa itseensä ja hankkia ympärilleen oikeita ihmisiä.

– Yrittäminen on omiin tavoitteisiin ja unelmiin uskomista, mutta se vaatii äärettömän kovaa työtä, sitoutumista ja tiimityötä, samalla tavalla kuin huippu-urheilukin.

Lue täältä kaikki Aamulehden verojutut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: