Laina-Hiacella uransa aloittaneen Riihimäen tulot putosivat, mutta toive toteutui - Kotimaa - Aamulehti

Laina-Hiacella uransa aloittaneen Riihimäen tulot putosivat, mutta toive toteutui

Yrityskaupasta saadut rahat ovat mahdollistaneet sen, että Hämeen Laaturemontti osti tänä vuonna Nesco-konsernin ja työntekijöiden määrä tuplaantui.

1.11.2016 10:47

Hämeen Laaturemontin perustajan Kimmo Riihimäen tulot putosivat huomattavasti viime vuonna. Hän nosti viime vuonna ansiotuloja 49 000 euroa ja pääomatuloja 393 000 euroa.

- Eivät kai nämä summat nosta uutiskynnystä. Kyllä siellä kärjessä ovat uudet henkilöt tänä vuonna, Riihimäki vastaa puhelimeen.

Vuoden 2014 verotietojen perusteella Riihimäki nousi miljoonatuloilla Suomen kolmanneksi, kun Laaturemontin osake-enemmistö myytiin kotimaisen pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoimalle rahastolle.

Tästä syntyi paljon julkisuutta, kun Riihimäen ainutlaatuinen tarina tuli tunnetuksi.

Riihimäki on todellinen tee-se-itse-mies. Hän ei 15-vuotiaana malttanut hakea edes peruskoulun päästötodistusta, kun veri veti töihin kouruja asentamaan. 1990-luvun alun lama vei työt, ja vaihtoehdoksi jäi yrittäjäksi ryhtyminen. Riihimäki alkoi tehdä keikkaa veljen lainaamalla vanhalla Toyota Hiacella. Tästä syystä Riihimäki alettiin tuntea julkisuudessa Hiace-Kimmona.

- Moni on kysynyt, mikä sinua enää motivoi. Olen sanonut, ettei raha motivoi minua työhön. Minua motivoi nähdä, kuinka moni perhe saa yrityksestä elantonsa, Riihimäki kertoi tiistaina Aamulehdelle.

Yritysosto tuli mahdolliseksi

Hämeen Laaturemontti työllistää jo 530 työntekijää. Tänä vuonna on avattu toimipisteet esimerkiksi Joensuuhun ja Kokkolaan.

- Isoja asioita on tapahtunut. Suurimpana se, että ostimme Nesco-konsernin osakekannan. Sitä kautta liiketoiminta laajeni ja henkilöstö tuplaantui, Riihimäki kertoo.

Hämeen Laaturemontti osti Nescon vuoden alussa. Tämä oli Riihimäen mukaan mahdollista juuri edellisen ison yrityskaupan ansiosta, mikä nosti hänet verokärkeen viime vuonna.

Riihimäki kertoi vuosi sitten, että hän aikoo jatkaa yrityskaupan jälkeenkin yrityksen johdossa. Hän aikoi myös käydä katolla porukan mukana.

Tämä toive on toteutunut.

- Kyllä olen ollut asentajien kanssa katolla, hän sanoo tiistaina Aamulehdelle.

Lue täältä kaikki Aamulehden verojutut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: