Korona Invest pyrkii liikennemerkkien ykköseksi, osti enemmistön Normi-yritysryhmästä - Kotimaa - Aamulehti

Tamperelainen liikennemerkkien tekijä pyrkii valtakunnan ykköseksi - Korona Invest osti enemmistön Normi-yritysryhmästä

Normiopaste tekee ja asentaa liikennemerkkejä. Tämä kokonaisuus on valtatie 6:n varrella.

16.6.2017 8:00

Tamperelaisen Normi-yritysryhmän enemmistöomistus on siirtynyt Korona Investin hallinnoimalle rahastolle.

Normi-yritysryhmä on erikoistunut liikenneopasteiden valmistukseen ja asennukseen, ulkovalaistukseen sekä asutuskeskuslouhintaan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa.

Korona Investin partneri Pekka Tammela kertoo, että Koronan rahasto on ostanut 60 prosenttia Normi-yhtiöistä. Osakkeet myivät Tommi Saarni, Pia-Riitta Latonen, Markku Asp ja Markku Koivuaho. Aloite kauppaan tuli Korona Investiltä.

–Kauppahinta on osapuolten keskinäinen tieto. Sen voi sanoa, että kyseessä on ihan merkittävä kauppa. Yhtiöiden yhteenlaskettu käyttökate vuodessa on noin kaksi miljoonaa euroa, Pekka Tammela kertoo.

Käyttökate mittaa yrityksen varsinaisen liiketoiminnan tuloksellisuutta ennen poistoja ja rahoituseriä.

–Korona Investin avulla saamme leveämmät hartiat halutessamme nopeuttaa yritystemme kasvua. Se mahdollistaa uudet yritysostot sekä vahvistaa vientimahdollisuuksia, toimitusjohtaja Tommi Saarni kertoo.

Saarnin lisäksi muut yrityksessä työskentelevät avainhenkilöt jäävät osakkeenomistajiksi yhtiöön. Hallituksen puheenjohtajaksi tulee Lemminkäisen entinen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki.

–Tavoitteenamme on kasvattaa yhtiöiden liikevaihto lähivuosina nykyisestä 15 miljoonasta 30–40 miljoonaan euroon. Henkilöstön määrän odotetaan yli kaksinkertaistuvan kasvun toteutuessa, Tähtäimessä on johtava asema liikennemerkeissä ja opasteissa, Tammela sanoo.

Normi-yhtiöt urakoivat esimerkiksi Tampereen raitiotieprojektin suoja-aidat ja kaide-elementit sekä ratikan louhintoja. Valtakunnallisesti se on mukana useissa tienrakennusprojekteissa. Yritysten liikennemerkkitehdas on Tesomalla Tampereella.

–Työmaa-aikaiset liikenteenjärjestelyt ovat kasvussa, samoin liikenteenohjauslaitteiden vuokraustoiminta. Louhintatoimialalla asutuskeskuslouhinnoissa kallion irrottaminen ilman räjäyttämistä on seuraava iso muutos, Saarni arvioi.

Korona Invest on pääomasijoitusrahastojen hallinnointiyhtiö, joka on erikoistunut 2-20 miljoonan euron suuruisten kasvuyritysten rahoittamiseen. Koronan pääomasijoitusrahaston koko on 50 miljoonaa euroa. Se on aiemmin sijoittanut Pirkanmaalla muun muassa Pihlajalinnaan, Sähkötaso Esitystekniikkaan ja Coxaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut