Antti Rinne aloittaa kahdenväliset tapaamiset puolueiden kanssa - vuorossa kristillisdemokraatit, perussuomalaiset ja keskusta - Kotimaa - Aamulehti

Hallitustunnustelija Antti Rinne: Kaikki puolueet ovat edelleen mukana, tiistai-ilta on yksi maali

Hallitustunnustelija Antti Rinne on keskustellut sunnuntain aikana kolmen eduskuntaryhmän kanssa edellytyksistä osallistua hallitukseen.

Antti Rinne tapasi viimeisenä puolueena sunnuntaina keskustan ja Juha Sipilän.­

5.5.2019 14:21 | Päivitetty 5.5.2019 18:26

Hallitustunnustelija sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne aloitti sunnuntaina kahdenväliset tapaamiset eduskuntaryhmien kanssa.

Eduskuntaryhmät antoivat vastauksensa hallitustunnustelijan kysymyksiin vappuaattona kello 12 mennessä. Rinne kommentoi tuolloin, ettei minkään puolueen kertomat kynnyskysymykset olleet sellaisia, että ne estäisivät jatkokeskustelut.

Tapaamiset pidettiin puheenjohtajaneuvoston huoneessa Eduskuntatalossa.

Ensimmäisenä vuorossa oli kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä, joka tapasi Rinteen ja muuta sdp:n johtoa kello 14. Tämän jälkeen keskustelemaan pääsivät perussuomalaiset kello 15 alkaen. Keskustan eduskuntaryhmä oli vuorossa kello 16.

Kahdenkeskiset tapaamiset jatkuvat maanantaina, jolloin vuorossa ovat vihreät kello 15, vasemmistoliitto kello 16, rkp kello 17 ja viimeisenä kokoomus kello 18.

Rinne kertoi vappuaattona, että etenkin talousasioista joudutaan käymään tarkempia keskusteluja. Rinne kuvasi puolueiden talouspolitiikkaa koskeneiden vastausten olleen ”aika hapuilevia ja heiveröisiä”. Myös Eurooppa-politiikan ja ilmastopolitiikan osalta tarvitaan Rinteen mukaan täsmennyksiä.

Rinteen odotetaan kertovan tiistaina tai keskiviikkona, mitkä puolueet ovat lähdössä sdp:n kanssa hallitusneuvotteluihin. Rinne sanoi sunnuntaina, että ensisijainen tavoite on kertoa suunnitelmista jo tiistaina.

Seurasimme tilannetta paikan päällä Eduskuntatalolla:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?