Kokenut politiikan toimittaja arvioi: tästä presidentin ja pääministerin sanaharkassa on kysymys – ”Nyt ei ole vastakkainasettelun aika” - Kotimaa - Aamulehti

Kokenut politiikan toimittaja arvioi: tästä presidentin ja pääministerin sanaharkassa on kysymys – ”Nyt ei ole vastakkainasettelun aika”

Analyysi: Sanna Marin ja Sauli Niinistö ovat perustuslain yhteistyöhön velvoittamia. Yksi maamme kokeneimmista politiikan toimittajista Unto Hämäläinen arvioi kirjoituksessaan, mistä pääministerin ja presidentin eriparisuudessa on kysymys. Ratkaisun on hänen mukaansa pakko löytyä – kuten 90-luvun lamassa sellaisen löysivät Mauno Koivisto ja Esko Aho.

Unto Hämäläisen mukaan presidentti Sauli Niinistö tottui ensimmäisellä kaudellaan liian hyvään, koska maassa oli kolme porvarillista pääministeriä, ja kokoomus oli koko ajan hallituksessa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) pitää kiinni pääministerin ja hallituksen poliittisesta vallasta vastuineen. ­

1.4.2020 10:38

Nuori pääministeri sai viileän vastaanoton. Vanha presidentti katsoi käteltäessä ohi ja puhui lyhyesti ynähdellen. Pääministeri teititteli presidenttiä. Tätä oli jatkunut monta viikkoa, kunnes presidentti havahtui teitittelyyn ja kysyi syytä moiseen käytökseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?