Muistatko? Sanna Marin laittoi Tampereen valtuuston ruotuun neljän tunnin ratikkaväännön jälkeen – ”Nyt ei keskustella mistään muusta” - Kotimaa - Aamulehti

Muistatko? Sanna Marin laittoi Tampereen valtuuston ruotuun neljän tunnin ratikkaväännön jälkeen – ”Nyt ei keskustella mistään muusta”

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Sanna Marin (sd.) piti kovaa kuria ratikkakeskustelussa vuonna 2016.

3.12.2019 17:41 | Päivitetty 3.12.2019 17:41

Aamulehti

Tamperelainen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) on vahva ehdokas Suomen seuraavaksi pääministeriksi.

Iltalehden tietojen mukaan hän on sdp:n hallitustunnustelija. Marin on myös julkisesti ilmoittanut olevansa valmis pääministerin tehtävään.

Lue lisää:Tässä kaikki olennainen politiikan dramaattisesta päivästä: Antti Rinne erosi, Sanna Marin valmis pääministeriksi

Marin on puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo kokenut politiikassa.

Marinista tuli vuoden 2015 eduskuntavaalien äänirohmu, kun hän keräsi peräti 10 911 äänen potin. Sama toistui kuntavaaleissa vuonna 2017, kun 5 783 tamperelaista antoi äänensä Marinille.

Marin tunnetaan suorasanaisena ja määrätietoisena poliitikkona.

Eräs hyvin ikimuistoinen sananvaihto kuultiin lokakuussa 2016 ja näyttämönä toimi Tampereen kaupungin valtuustosali. Tuolloin vääntö Tampereen raitiotiestä oli kuumimmillaan. Silloin istuttiin yli neljätuntiseksi venynyt ratikkavaltuusto.

Valtuuston puheenjohtaja Marin laittoi valtuutetut ojennukseen tiukkaan sävyyn, kun keskustelu uhkasi ryöpytä suuntaan jos toiseen. Marinin otteet herättivät paljon huomiota mediassa.

Katso video:

Sama tahti jatkui seuraavassa valtuustossa marraskuussa 2016. Kaupunginvaltuuston kokous oli kestänyt jo tuntikausia, ja samat perussuomalaisten valtuutetut pyysivät yhä uusia puheenvuoroja. Tähän kyllästynyt Marin laittoi valtuutetut – ja erityisesti perussuomalaisten Lassi Kalevan – suorapuheisesti ojennukseen.

Katso video:

Kokouksessa nähtiin myös harvinaisen raju sananvaihto valtuutettu Aarne Raevaaran (ar.) ja valtuuston puheenjohtaja Marinin välillä.

Katso video:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos