HS-gallup: Pääministeri Sanna Marinin vakuuttava esiintyminen keskellä koronakriisiä nostaa vauhdilla sosiaalidemokraattien kannatusta - Kotimaa - Aamulehti

HS-gallup: Pääministeri Sanna Marinin vakuuttava esiintyminen keskellä koronakriisiä nostaa vauhdilla sosiaalidemokraattien kannatusta

Sosiaalidemokraatit ovat nostaneet kannatustaan kahdella prosenttiyksiköllä kuukauden aikana, kertoo ennen hallituksen valmiuslakitoimia tehty HS:n gallup. Myös luottamus muihin hallituspuolueisiin on vahvistunut.

Pääministeri Sanna Marin (vas.) on joutunut pääministerikautensa alkumetreillä prässiin, jota voi luonnehtia täysin poikkeukselliseksi ajanjaksoksi Suomen historiassa.­

18.3.2020 7:51

Helsinki

Sosiaalidemokraattien kannatus on kasvanut tammikuusta kahdella prosenttiyksiköllä, kertoo Helsingin Sanomien gallup.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen muodostavat puolueet nauttivat tällä hetkellä 53,9 prosentin luottamusta. Kuukausi sitten vastaava luku oli 52,5 prosenttia, joten hallituspuolueiden kannatus on kasvanut.

HS:n gallupin mukaan sosiaalidemokraattien kannatus on noussut kuukaudessa saman 0,8 prosenttiyksikköä, joten se nostaa puolueista nopeimmin tällä hetkellä kannatustaan.

Sosiaalidemokraattien kannatus on nyt 17,1.

Syy puolueen nopeaan vahvistumiseen ovat Sanna Marinin vakuuttavat esiintymiset, jotka ovat saaneet aiemmin kannastaan epävarmoja kannattajia palaamaan puolueen kannattajiksi.

HS toteutti kyselyn ennen valmiuslain käyttöön ottamista 15.2.–13.3. ja uusii sen kuukauden välein.

Toiseksi nopeimmin kannatustaan näyttää nostavan HS:n gallupin mukaan vasemmistoliitto, jonka kannatus on noussut kuukaudessa 0,3 prosenttiyksiköllä kahdeksaan prosenttiin.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Rkp:n kannatus on noussut 0,2 prosenttiyksikköä 4,4 prosenttiin ja kristillisdemokraattien (kd.) 0,1 prosenttiyksikköä 3,7 prosenttiin.

Suurin puolue on yhä perussuomalaiset 21,6 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten kannatus on kyselyn mukaan pudonnut kuukaudessa 0,8 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen kannatus on 16,9 (-0,4), keskustan 12, Liike Nytin 1,9 ja muiden puolueiden 2 (-0,3).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?