Vasemmistoliiton toiminnanjohtaja irtisanoutui Twitter-kohun jälkeen - Kotimaa - Aamulehti

Vasemmistoliiton Misha Dellinger irtisanoutui Twitter-kohun jälkeen – Kiistää kirjoittaneensa ”fasistien ja ilmastonmuutoksen kieltäjien” tappamisviestit

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan paikalta irtisanoutuneen Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on lähetetty viestejä, joissa puhutaan esimerkiksi "fasistien" tappamisesta. Dellinger sanoo, ettei ole kirjoittanut viestejä itse. Hänen mukaansa tilillä on useita käyttäjiä.

Misha Dellinger kuvattuna vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin vaalivalvojaisissa.

28.2.2020 13:39

Twitter-kohun keskiössä viime päivät ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger on irtisanoutunut tehtävästään.

– Viime päivinä noussut kohu on syönyt luottamuksen, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä. Siksi en voi tehdä muuta kuin kantaa vastuun tilanteesta ja irtisanoutua tehtävästäni, Dellinger sanoi vasemmistoliiton tiedotteessa.

Dellinger pyytää tiedotteessa anteeksi "aiheuttamaansa pettymystä".

Kohu Dellingerin puheista käynnistyi hänen perustamansa Twitter-tilin viestien levittyä viime päivinä sosiaalisessa mediassa. Niissä muun muassa kehotetaan tappamaan ilmastonmuutoksen kieltäjät ja fasistit. Viestit ovat vuosilta 2016 ja 2017.

– Ilmastonmuutoksen kieltäjät pitäisi ampua, kirjoitetaan yhdessä tililtä lähetetyssä tviitissä.

Osassa tilin viesteistä kutsutaan fasisteiksi perussuomalaisia. Tili on suljettu lähipäivinä.

Dellinger tviittasi omaa nimeä kantavalta tililtään torstaina viestin, jossa hän sanoo, ettei ole itse kirjoittanut väkivaltaisia tviittejä.

– Väkivaltatwiitit eivät ole kirjoittamiani tai vastaa arvojani. Tuomitsen kaiken väkivallan ja sillä uhkailun. Tili on anonyymitili, jolla on useita käyttäjiä.

Dellinger toimi vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018 lähtien. Aiemmin hän on ollut vasemmiston kuntavaaliehdokkaansa 2012 ja 2017.

Li Andersson: Täysin ja yksinkertaisesti tuomittavaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo Dellingeriin kytketyn Twitter-tilin kirjoituksia "täysin ja yksinkertaisesti tuomittaviksi".

– Työntekijä on antanut asiasta selvityksen, jonka mukaan tilille on tunnukset usealla ihmisellä ja hän ei antamansa selvityksen mukaan ole kirjoittanut Ylen uutisoimia twiittejä, Andersson kirjoitti Twitterissä.

Ennen kuin Dellinger oli kertonut irtisanoutuvansa, Andersson kirjoitti, että vasemmistoliiton puoluehallitus ottaa asian käsittelyyn.

Irtisanoutumisesta kertoneessa vasemmistoliiton tiedotteessa Andersson antoi tukensa irtisanoutumispäätökselle.

– Arvostan Dellingerin päätöstä, joka osoittaa vastuunkantoa vaikeassa tilanteessa.

Misha Dellingerin irtisanoutuminen astuu voimaan välittömästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos