Uutissuomalainen: Opetusministeri Andersson avaisi elämänkatsomustiedon nopeasti kaikille - Kotimaa - Aamulehti

Uutissuomalainen: Opetusministeri Andersson avaisi elämänkatsomustiedon nopeasti kaikille – uskontokuntiin kuuluvat epäreilussa asemassa

Hallitus on käynyt asiasta alustavia keskusteluja muttei ole vielä tehnyt päätöksiä.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) haluaa edetä ripeästi lakimuutoksessa, joka antaa myös kirkkoon kuuluville oikeuden opiskella elämänkatsomustietoa

16.1.2020 8:13

Opetusministeri Li Andersson (vas.) haluaa edetä ripeästi lakimuutoksessa, joka antaa myös kirkkoon kuuluville oikeuden opiskella elämänkatsomustietoa. Opetusministeriö selvittää jo muutosta. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

– Tarkoitukseni on, että voisimme aika nopeassakin aikataulussa edetä, Andersson sanoo Uutissuomalaiselle.

Hallitus on käynyt asiasta alustavia keskusteluja muttei ole vielä tehnyt päätöksiä. Ministeri perustelee muutostoivetta tasa-arvon puutteella nykylaissa.

– Tällä hetkellähän kirkkoon kuulumattomat voivat valita uskonnonopetuksen ja elämänkatsomustiedon välillä. Kirkkoon kuuluvat eivät sen sijaan voi edes täysi-ikäistyttyään lukiossa valita elämänkatsomustietoa.

Evankelis-luterilaisella kirkolla ei ole vielä kantaa siihen, pitäisikö kirkkoon kuuluvienkin voida osallistua elämänkatsomustiedon opetukseen.

Lue lisää Uutissuomalaisen jutusta. Jutun lukemiseen tarvitset tunnukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: