IL seuraa: Hallitusneuvottelut jatkuvat - Rinne ja muut puoluejohtajat median edessä - Kotimaa - Aamulehti

Seuraamme hallitusneuvotteluja: sdp lupaa poistaa aktiivimallin leikkurin – Kaikkonen: ”Jokaisen puolueen täytyy pystyä tulemaan vastaan”

Talouden mustat pilvet otetaan huomioon talouspolitiikan mitoittamisessa, sanoo hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne.

Iltapäivällä Rinne tapaa myös työmarkkinajärjestöjä, sillä Rinne haluaa kuulla heidän kipukohtiaan.

9.5.2019 12:17 | Päivitetty 9.5.2019 12:18

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd.) ilmoitti keskiviikkona hallituspohjan, joka on sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Nämä puolueet yrittävät päästä lähiviikkoina sopuun hallitusohjelmasta. Jos kokoonpano onnistuu hallitusohjelman tekemisessä, hallituspuolueilla olisi eduskunnassa selvä enemmistö eli 117 edustajapaikkaa.

Hallitusneuvottelut jatkuivat torstaina kello 10.30 alkaen. Rinteen mukaan tänään käydään ensimmäiset pari tuntia läpi käytännön asioita, jotta kaikissa hallitusneuvotteluryhmissä olisi sitten samanlaiset käytännöt. Neuvotteluissa on kahdeksan ilmiökohtaista pöytää, joissa aloitetaan keskustelut iltapäivällä.

Iltapäivällä Rinne tapaa myös työmarkkinajärjestöjä, sillä Rinne haluaa kuulla heidän kipukohtiaan.

Keskiviikkona hallitusneuvottelijat saivat katsauksen talouden tilannekuvasta Suomen Pankilta ja valtiovarainministeriöltä. Rinne totesi, että mustia pilviä on taivaalla niin maailman kuin Euroopankin taloudessa muun muassa brexitin, Italian ja Saksan taloustilanteiden kautta.

– Nämä täytyy ottaa huomioon, kun talouspolitiikkaa mitoitetaan, Rinne totesi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen tuuraa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää torstain neuvotteluissa, sillä Sipilä on Romaniassa. Keskiviikkona Rinne toisti lupauksensa, että aktiivimallin leikkuri perutaan. Tästä aktiivimallia hallituksessa näyttävästi puolustanut keskusta ei ole innoissaan.

Kaikkonen kommentoi SDP:n aikeita aktiivimallin leikkurin poistosta torstaina Säätytalolla.

– Jokaisella puolueella on omat positionsa. Meidän tavoitteet lähtevät vaaliohjelmasta eli mitä tuimme ennen vaaleja, olemme samaa mieltä myös vaalien jälkeen. Tietysti, kun hallitusohjelmaa tehdään, jokaisen puolueen täytyy pystyä tulemaan myös vastaan toisia puolueita, Kaikkonen totesi.

Iltalehti on paikan päällä Säätytalolla ja seuraa hallitusneuvotteluiden etenemistä. Rinteen tavoitteena on, että hallitusohjelma olisi valmis 24. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut