Aamulehden vaalitori Ideaparkissa 10.3.2019 klo 13-17 - Kotimaa - Aamulehti

Aamulehden vaalitori on lähtölaukaus eduskuntavaaleille – Vaalitentissä kohtaavat nimekkäät kansanedustajaehdokkaat Pirkanmaalta

Aamulehden vaalitentin panelisteja ovat ylärivistä vasemmalta katsottuna Harri Jaskari, Sanna Marin, Sami Savio ja Sari Tanus sekä alarivistä vasemmalta Jouni Ovaska, Anna Kontula, Tiina Elovaara ja Olli-Poika Parviainen.

26.2.2019 8:09

Aamulehti järjestää näyttävän vaalitorin Lempäälän Ideaparkin Keskusaukiolla sunnuntaina 10. maaliskuuta kello 13–17.

Vaalitorin huipennus on kello 15 alkava Aamulehden eduskuntavaalitentti, jossa vastakkain ovat nimekkäät ehdokkaat kaikista niistä puolueista, joilla on tällä hetkellä kansanedustaja Pirkanmaalta. Mukana ovat Harri Jaskari kokoomuksesta, Sanna Marin sdp:stä, Sami Savio perussuomalaisista, Jouni Ovaska keskustasta, Olli-Poika Parviainen vihreistä, Anna Kontula vasemmistoliitosta, Sari Tanus kristillisdemokraateista ja Tiina Elovaara sinisistä. Kaikki ovat istuvia pirkanmaalaisia kansanedustajia, paitsi Ovaska, joka on keskustan entinen puoluesihteeri, varakansanedustaja ja keskustan Tampereen valtuustoryhmän vetäjä.

Noin puolitoista tuntia kestävä vaalitentti lähetetään suorana Aamulehden uutissovelluksessa ja osoitteessa aamulehti.fi. Tentin juontavat Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu ja vs. uutispäällikkö Tatu Airo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tentin teemana ovat meille pirkanmaalaisille läheiset asiat. Onko Tampereen ja Helsingin välinen kolmas raide valtakunnan tärkein liikennehanke? Miten terveydenhuollon ongelmat ratkaistaan Pirkanmaalla? Saako maakuntamme oman ministerin?

Kiinnostavia paikallisia ehdokkaita haastatellaan vaalitorilla jo kello 13 alkaen. Uutispäällikkö Timo Ylihärsilä tenttaa feministisen puolueen Pirkanmaan puheenjohtajaa Annamaija Saarelaa, Liike nytin senioria Yrjö Schafeitelia, sdp:n nuorta toivoa Sofia Julinia, keskustan riveistä Paavo Väyrysen seitsemän tähden liikkeeseen hypännyttä Raili Naskalia ja kokoomusta edustavaa rikosylikomisario Jari Kinnusta.

Lisäksi paikalla tarjotaan Aamulehden digineuvontaa. Tavattavissa on Aamulehden toimituksen edustajia. Tapahtumaa voi kommentoida sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella eli hashtagilla #aamulehdenvaalitori.

Lue lisää: Eduskuntavaalit 2019: Aikataulut, Pirkanmaan ehdokkaat ja kaikki mitä vaaleista tarvitsee tietää

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut