Keskustavaikuttaja Naskali loikkasi Väyrysen listalle - Kotimaa - Aamulehti

Keskusta yllättyi, kun Pirkkalan Naskali hyppäsi Väyrysen liikkeen ehdokkaaksi: "Emme me tästä iloisia ole"

Vuonna 2013 Raili Naskali poseerasi Pirkkalassa keskustajohtaja Juha Sipilän kanssa. Nyt Naskali on pettynyt Sipilän hallituksen oikeistolaisuuteen ja pyrkii eduskuntaan väyrysläisenä.

23.1.2019 12:56

Keskustan pirkanmaalaisissa riveissä repeilee. Pitkät ajat puolueessa paikallisesti vaikuttanut Raili Naskali lähti ehdolle eduskuntaan Paavo Väyrysen perustaman Seitsemän tähden liikkeen listoilla.

–Ymmärrettävästi olemme olleet tästä yllättyneitä, kommentoi keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Tuukka Liuha.

–Emme me tästä iloisia ole.

Naskali itse perustelee päätöstään pohjoisella taustallaan, pitkällä tuttavuudella Väyrysen kanssa sekä sillä, että Juha Sipilän hallitus on mennyt "liikaa oikealle kokoomuksen perässä".

Hän ei aio luopua keskustan jäsenyydestä ja haluaa jatkaa Pirkkalan kunnanhallituksessa keskustalaisena.

Raili Naskali on ollut yli 30 vuotta valtuutettuna ja istuu parhaillaan kunnanhallituksessa toisena varapuheenjohtajana. Pirkkalan keskustan paikallisyhdistyksessä hän oli puheenjohtajana viime syksyyn asti.

Eikö ole epäluottamuslause puolueelle?

Nykyinen Pirkkalan keskustayhdistyksen puheenjohtaja Matti Pirhonen pitää luontevana, että Naskali jatkaa kunnallisissa luottamustehtävissä vanhaan tapaan.

–Ei tämä varmastikaan aiheuta muutoksia. Raili Naskali jatkanee kuntasektorilla normaalisti. Meillä ei ole vielä ollut kunnallisjärjestön uuden hallituksen kokousta, joten en ota enempää kantaa, Pirhonen vastaa.

Eikö ole epäluottamuslause puoluetta kohtaan, että lähtee kilpailevan liikkeen ehdokkaaksi?

–Ei tässä oikeastaan mitään ihmeellistä ole.

Pirhonen ja Naskali mainitsevat kumpikin Seitsemän tähden liikkeen olevan uudenlainen poliittinen ilmiö. Se ei esimerkiksi ota henkilöjäseniä. Naskali sanoo, että voi kyllä liittyä Seitsemään tähteen jos tulee valituksi eduskuntaan sen ehdokkaana.

Naskalia pyydettiin ehdokkaaksi myös oman puolueen riveihin. Piiripuheenjohtaja Liuha kertoo saaneensa tiedon Naskalin liittymisestä Väyrysen riveihin "hieman ennen kuin se tuli julkisuuteen".

Seitsemän tähden liike julkisti uusimmat ehdokkaansa maanantaina. Pirkanmaan yhdeksän nimen joukossa on Naskalin lisäksi muiden muassa aiemmin perussuomalaisissa vaikuttanut Vaihtoehto Tampere -valtuustoryhmän Aarne Raevaara.

Keskusta panttaa vielä yhtä kovaa nimeä

Keskusta on asettanut Pirkanmaalle tähän mennessä 18 ehdokasta. Yksi nimi on vielä julkistamatta, mutta Liuha antaa ymmärtää, että henkilöstä on jo sovittu.

Pirkkalasta ei ole mukana yhtään keskustalaista ehdokasta. Matti Pirhonen myöntää, että "olisi järkevää" jos kunnasta olisi keskusta ehdokas, muttei pane suurta merkitystä asialle.

–Ei tällainen pikku juttu vaikuta mitään, hän sanoo.

Tuukka Liuha puolestaan toteaa, ettei puolueen piirijärjestö lähde ottamaan kantaa siihen, voiko toiseen liikkeeseen ehdokkaaksi lähtenyt keskustalainen toimia puolueen edustajana kunnallisissa luottamustehtävissä.

Raili Naskali on ollut useita kertoja keskustan kansanedustajaehdokkaana. Vuoden 1991 vaaleissa hän päätyi ensimmäiselle varasijalle asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos