Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue ja Suomen kommunistinen puolue vaaliliittoon Pirkanmaan vaalipiirissä - Kotimaa - Aamulehti

Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue ja Suomen kommunistinen puolue vaaliliittoon Pirkanmaalla

8.1.2019 16:26

Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue ja Suomen kommunistinen puolue kertovat muodostaneensa teknisen vaaliliiton Pirkanmaan vaalipiirissä.

Kolmen puolueen muodostama vaaliliitto aikoo pyrkiä täyteen, 19 ehdokkaan listaan. Ehdokasasettelu jatkuu vielä kaikilla kolmella puolueella.

Eläinten oikeudet politiikkaan

Eläinoikeuspuolue on rekisteröity puoluerekisteriin vuonna 2016. Puolue osallistuu nyt ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin. Puolue kuvailee päämääränään olevan nykyisen lihanormiin perustuva yhteiskuntamallin uudistaminen. Eläinoikeuspuolue osallistui vuoden 2017 kuntavaaleihin, joissa tuloksena oli yhteensä 0,1 prosentin kannatus koko maassa.

Ensimmäistä kertaa

Myös Feministinen puolue osallistuu ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin. Vuonna 2017 rekisteröidyn puolueen tavoitteena on, että sitä voi äänestää kaikissa vaalipiireissä. Tällä hetkellä ehdokkaita on ainakin Helsingin ja Pirkanmaan vaalipiireistä. Puolue kertoo kärkiteemoinaan olevan ilmastonmuutos, työelämän murros ja sosiaaliturvan uudistaminen. Vuoden 2017 kuntavaaleissa puolue keräsi yhteensä 0,3 prosentin osuuden koko maan äänistä.

Vaaliliiton vanhin

Suomen kommunistinen puolue on rekisteröity vuonna 2011. Suomen kommunistinen puolue perustettiin kuitenkin jo elokuussa 1918. Vuoden 2017 kuntavaaleissa puolue keräsi yhteensä 0,3 prosentin kannatuksen koko maassa. Teknisen vaaliliiton muodostaneista puolueista Suomen kommunistinen puolue on ainut, joka osallistui myös vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Myös näissä vaaleissa koko suomen kannatuslukema oli 0,3 prosenttia. Puolueen ajaa muun muassa perusturvan eri muotojen korottamista, työehtojen parantamista ja työpäivän lyhentämistä ja ilmastonmuutoksen hillitsemistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos