Sininen tulevaisuus ja Kansalaispuolue vaaliliittoon Vaasassa ja Oulussa – keskusteluja käydään muissakin vaalipiireissä - Kotimaa - Aamulehti

Sininen tulevaisuus ja Kansalaispuolue vaaliliittoon Vaasassa ja Oulussa – keskusteluja käydään muissakin vaalipiireissä

Pirkko Mattila (vas.), Sami Kilpeläinen, Reijo Hongisto ja Piia Kattelus kertoivat tiistaina Sinisen tulevaisuuden ja Kansalaispuolueen vaaliliittokuvioista Eduskuntatalon edessä.

20.11.2018 15:57

Sininen tulevaisuus ja Kansalaispuolue ovat vaaliliitossa ainakin Oulun ja Vaasan vaalipiireissä ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kyseessä on tekninen vaaliliitto.

–Molemmat puolueet tekevät omat vaalikampanjansa, Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus sanoo.

Vaalien ääntenlaskennassa vaaliliitossa olevia ryhmiä kohdellaan yhtenä ehdokaslistana. Liiton tarkoituksena on parantaa mukana olevien ryhmien asemaa.

Puolueet sanovat ajavansa tavallisen suomalaisen asiaa ja olevansa itsenäisyysmielisiä.

–Sininen tulevaisuus ja Kansalaispuolue tarjoavat turvallisen vaihtoehdon ääripäiden välissä, sanoo Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Reijo Hongisto.

Sinisellä tulevaisuudella on nykyisin Vaasan vaalipiirissä kaksi kansanedustajaa ja Oulun vaalipiirissä yksi.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen kertoo, että yhteistyökuvioista keskustellaan muissakin vaalipiireissä.

–Käymme neuvotteluja sinisten kanssa myös muutamissa muissa vaalipiireissä. Ja on mahdollista, että näissä neuvotteluissa on mukana laajempikin joukko puolueita. Voi tulla suurempiakin vaaliliittoja kuin kahden puolueen kokoisia. Nämä puolueet eivät ole poliittisen kartan vasemmalta reunalta. Näihin asioihin palataan myöhemmin, Kilpeläinen kertoo.

Sosiaali- ja terveysministerin ja sinisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan Pirkko Mattilan mukaan ainakaan sinisten puoluejohto ei usuta vaaliliittoihin.

–Piirit tekevät itsenäisiä ratkaisuja, Mattila sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut