Vasemmistoliiton Andersson: hallituksen esitys jättää paljon oikeuskäytännön varaan – vihreiden Ohisalo kehottaa hallitusta kuuntelemaan asiantuntijoita - Kotimaa - Aamulehti

Vasemmistoliiton Andersson: hallituksen esitys jättää paljon oikeuskäytännön varaan – vihreiden Ohisalo kehottaa hallitusta kuuntelemaan asiantuntijoita

Li Anderssonin mielestä hallituksen ratkaisuehdotus jättää liian paljon oikeuskäytännön varaan.

25.10.2018 23:15

Oppositiopuolueiden puheenjohtajista vain kaksi kuvaili reaktioitaan hallituksen torstai-iltana julkistamaan esitykseen "yhteiskuntarauhan palauttamiseksi" sosiaalisessa mediassa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoitti Twitterissä huolestaan irtisanomisperusteiden tulkinnanvaraisuudesta.

–Hallituksen kompromissiesitys mahdollistaa yrityksen koon huomioimisen yleisissä irtisanomisperusteissa mutta esittää karenssien lyhentämistä kolmesta kahteen kuukauteen, mikä on tervetullutta. Ongelma on kuitenkin, että esitys jättäisi hyvin paljon oikeuskäytännön varaan, Andersson kirjoittaa.

Andersson viittaa Turun yliopiston työoikeuden professorin Seppo Koskisen näkemyksiin.

–Työoikeuden professorin mukaan hallituksen uusi esitys ei käytännössä toisi muutosta nykytilanteeseen, ja hän katsoo siksi hallituksen perääntyneen työmarkkinajärjestöjen edessä.

Koskinen esitteli näkemyksiään Demokraatti-lehdessä.

Ohisalo: Kurssia pitää kääntää, jos hommat ei toimi

Vihreiden puheenjohtajan sijainen Maria Ohisalo sanoi Twitterissä, että hallitus on esitellyt ratkaisulistan itse aiheuttamaansa työmarkkinakriisiin.

–Tässä toisenlaista listaa: Uudistetaan perhevapaat ja sosiaaliturva, huojennetaan 1–2 työntekijän palkkaamisen sivukuluja. Koulutukseen ja osaamiseen vähintään miljardi-investointi, Ohisalo kirjoittaa.

Hän ottaa kantaa myös hallituksen aikeeseen pohtia kolmikantaisesti aktiivimallia uusiksi.

–Kyllä, kurssia pitää kääntää, jos hommat ei toimi, mutta tätäkin olisi toki kannattanut valmistella ajatuksella, tutkijoita ja muita asiaa tuntevia kuullen, Ohisalo kirjoittaa.

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho, RKP:n Anna-Maja Henriksson ja SDP:n Antti Rinne eivät tuoreeltaan kommentoineet hallituksen esitystä sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos