Laura Huhtasaari arvosteli tamperelaiskoulua - Kotimaa - Aamulehti

Laura Huhtasaari arvosteli tamperelaiskoulua – Rehtori: Yhteiskunnallisessa keskustelussa voi kyseenalaistaa asioita, kyse oppilaiden omasta kannanotosta

Laura Huhtasaari arvostelee kouluja vihapuheen lietsomisesta.­

1.10.2018 13:31 | Päivitetty 1.10.2018 14:39

Kansanedustaja, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren arvosteleman tamperelaiskoulun rehtori kertoo koulun saaneen asiaan liittyen parisenkymmentä palautetta.

Sunnuntaina Huhtasaari julkaisi Twitterissä viestin, jossa hän kertoi koulujen opettajien harrastavan vihapuhetta sekä kannustavan vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan niin peruskoulussa kuin lukiossakin.

Viestiin Huhtasaari on liittänyt kuvan, jonka hän kertoo olevan tamperelaisesta koulusta. Kuvassa on pakolaistilanteeseen juliste, jonka otsikkona on "Suomeen vai kuoleen". Kuoleen-sanan alle oppilaat ovat liimanneet Huhtasaaren sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kuvat.

Tamperelaisen koulun rehtorin mukaan kyse on koulun yhdeksännen luokan oppilaiden tekemästä kantaaottavasta julisteesta. Kantaaottavien julisteiden laatiminen kuuluu Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaan.

–Julisteet ovat olleet koulumme seinällä, jossa on ollut muitakin julisteita esimerkiksi ympäristönsuojelusta, seksuaalisesta tasa-arvosta sekä koskien Yhdysvaltain presidenttiä. Nuoret ovat harjoitelleet, miten erilaisilla julisteilla saa ottaa kantaa.

Rehtori muistuttaa, että kyse on oppilaiden omista kannanotoista.

–Olemme saaneet palautetta, jossa on nähty että tämä olisi opettajien harjoittamaa aivopesua, ja että opettajat tuovat poliittisia kantojaan esille. Todellakaan ei kyse ole ollut sellaisesta.

Viestejä on alkuiltapäivään mennessä tullut parisenkymmentä kappaletta, josta "aika vähän" sisällöltään rakentavaa. Yhteydenotoissa on paitsi ihmetelty, aivopesevätkö opettajat lapsia, myös syytetty rehtoria esimerkiksi kommunistiksi ja kehotettu menemään uuniin.

Rehtorin mukaan koulun tehtävänä on kasvattaa nuoria yhteiskunnalliseen ajatteluun, ja opetussuunnitelmassa kannustetaan oppilaita luomaan omia mielipiteitään.

–Yhteiskunnallinen keskustelu on sitä, että voi kyseenalaistaa asioita. Oppilaat kyseenalaistavat yhtälailla opetusta tai tiettyjen aineiden opiskelua, mutta myös yhteiskunnallisia asioita.

Emme julkaise koulun nimeä

Aamulehti ei julkaise koulun tai sen rehtorin nimeä, koska kyse on alaikäisistä oppilaista ja koska on mahdollista, että nimen julkaiseminen aiheuttaisi häirintäviestejä koulun oppilaille ja henkilökunnalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?