Sote-kapina pääkaupunkiseudulla, myös Espoo mukaan - Kotimaa - Aamulehti

Pääkaupunkiseudun kaupungit käyvät sote-kapinaan yhteisrintamassa – Espoo käänsi takkinsa

15.5.2018 23:21

Pääkaupunkiseudun kaupungit julkaisivat tiistai-iltana yhteisen lausuntonsa maakunta- ja sote-uudistuksesta. Seuraavan lausunnon ovat hyväksyneet Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot:

–Maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.

Neljän kaupungin yhteisrintamassa oli särö, koska Espoo on aiemmin irtaantunut pääkaupunkiseudun yhteisestä linjasta. Tuoreessa lausunnossa Espoo on kuitenkin päätynyt samalle linjalle muiden kaupunkien kanssa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteinen keskustelutilaisuus maakunta- ja sote-uudistuksesta pidettiin Vantaalla tiistaina.

Kunkin kaupungin avauspuheen lisäksi kuultiin yli 50 puheenvuoroa. Keskustelu jatkui valtuustojen erillisissä kokouksissa, joissa myös jokaisen kaupungin lausunnosta päätettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?