Kulmuni ei usko elvytyspaketin rahoitukseen uusilla EU-veroilla - Kotimaa - Aamulehti

Pirkanmaalla vieraillut Kulmuni ei usko elvytyspaketin rahoitukseen uusilla EU-veroilla: ”Euroopan elpyminen on tärkeää, mutta siitä täytyy olla myös hyötyä meille”

Euroopan unionin johtajat aloittavat perjantaina vaikeat neuvottelut koronaelvytyspaketin summista ja sisällöistä. Päätöksestä on odotettavissa vaikea, sillä tukipaketin rahoituksessa ja jakamisessa on vielä monta erimielisyyttä.

Tampereella keskustan puheenjohtajan kierros pysähtyi Ravintola Artturiin Ylioppilastaloa vastapäätä. Katri Kulmuni kiersi torstain aikana viidessä pirkanmaalaiskunnassa.­

17.7.2020 6:01

Aamulehti

Euroopan unionin johtajat neuvottelevat tänään perjantaina ja huomenna lauantaina Euroopan unionin elvytysrahastosta Brysselissä, Belgiassa.

EU:n elpymisrahaston kynnyskysymykset

Suomi kannattaa suurempaa lainaosuutta. Nykyisessä suunnitelmassa suorien avustusten osuus summasta olisi 500 miljardia suoria avustuksia jäsenmaille ja 250 miljardia lainoja.

Lisäksi kokonaissumman tulisi Suomen kannan mukaan olla pienempi kuin 750 miljardia euroa.

Suomen lisäksi Alankomaat, Ruotsi, Tanska ja Itävalta ovat pienemmän summan ja suuremman lainaosuuden kannalla.

Eripuraa aiheuttavat myös tuen jakoperusteet, sillä Suomi mukaan luettuna monet maat haluavat tuen jakamista koronapainotteisemmaksi.

Aiemmin ehdotetuissa jakoperusteissa olivat esimerkiksi työttömyysaste ja bruttokansantuote ennen koronaa, minkä vuoksi suuri osa tuesta valuisi Etelä-Euroopan maille.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili elvytysrahaston neuvottelujen kynnyksellä Pirkanmaalla tapaamassa paikallisia puolueen jäseniä ja kannustamassa heitä osallistumaan ensi vuoden kuntavaaleihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?