Työministeri Lindström maalailee uhkakuvia taantumasta – "Se voi alkaa yhtäkkiä ja Suomi on ensimmäisten joukossa ongelmissa" - Kotimaa - Aamulehti

Työministeri Lindström maalailee uhkakuvia taantumasta – "Se voi alkaa yhtäkkiä ja Suomi on ensimmäisten joukossa ongelmissa"

20.10.2018 16:57

Työministeri Jari Lindström (sin.) varoittaa suomalaisia seuraavasta taantumasta ja sen seurauksista.

–Seuraava taantuma tulee. Se voi alkaa yhtäkkiä ja Suomi viennistä riippuvaisena maana on ensimmäisten maiden joukossa kohtaamassa ongelmat. Mutta se tulee, hän kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan.

Hän luettelee blogissaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toimia työllisyyskehityksen parantamiseksi ja mainitsee muun muassa aktivointitoimet sekä niin sanotun irtisanomislain, joka on saanut ay-liikkeen takajaloilleen.

–Jos nämä eräät edellä mainitut toimet ovat aiheuttaneet runsaasti pahaa mieltä, vihaa, mielenilmauksia, lakkoja ja maineen työttömien kiusaajana sekä kaikkien aikojen duunarivihamielisempänä hallituksena, niin mitähän mahtaa tapahtua KUN joudutaan tekemään vielä ikävämpiä päätöksiä? Ei siis JOS vaan KUN. Karkuun ei pääse, Lindström kommentoi.

Lindström kertoi perjantaina olevansa huolissaan työtaisteluista ja lakoista.

–Mitä pidempään tämä tilanne velloo tällaisena, sitä suurempi todennäköisyys on, että tämä eskaloituu, hän sanoi eduskunnassa.

Sekä Teollisuusliitto että ammattiliitto Pro ovat kolmipäiväisessä lakossa ensi viikolla torstain vastaisesta yöstä sunnuntain vastaiseen yöhön eli 25.–28. lokakuuta. Jo aiemmin Julkisten ja hyvinvointialojen JHL ilmoitti kahden päivän lakosta alkaen ensi maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos